Празнични такос

Празнични такос

Начин на приготвяне:

1. Нарежете месото на кубчета от по 1 см. Поръсете върху кубчетата червения пипер и семената от резене и с ръце леко ги оваляйте. Запържете месото в загрят тиган за около 10 минути. Ако месото има достатъчно сланина, не добавйте мазнина. В противен случай може да добавите малко зехтин. След това добавете изцедения боб и лютата чушка, нарязана на кръгчета. Посолете и разбъркайте. Запържете за още 2-4 минути. Накрая добавете меда за блясък и разбъркайте.
2. Нарежете доматите и авокадото на кубчета от по 1 см. Смесете ги и добавете малко нарязан кориандър. Овкусете с малко сол, сока от 1 лайм и зехтин.
3. Напълнете такос първо със сместа от месо и боб, след това сложете от салатата и поръсете с кориандър. Най-отгоре сложете по 1 с.л. разбито кисело мляко и поръсете с още лимонов сок.

Продукти

  • 1 ч.л. червен пипер
  • 200 г шарено свинско месо
  • зехтин
  • 1 авокадо
  • 2 узрели домата
  • 1 червена люта чушка
  • 200 г боб от консерва или прясно сварен
  • 2 лайма
  • морска сол и черен пипер
  • 0.5 връзка пресен кориандър
  • 6 бр. такос

Свързани рецепти