Празнична торта с крем
За пандишпановото тесто първо разбийте белтъците с малко захар с миксер или домашен робот. Когато белтъците побелеят, добавете още малко захар и разбивайте до получаване на сняг. Отделно разбийте жълтъците с малко захар с тел на водна баня, т.е. върху купа с гореща вода. Когато се разбият хубаво, добавете малко брашно и разбъркайте с шпатула. Добавете и по-голямата част от белтъците. Продължете да сипвате малко по малко брашно. Прехвърлете цялата смес в по-голяма купа и добавете останалите белтъци. Накрая добавете разтопеното масло, като не бъркате дълго. Изсипете сместа във форма за печене, постлана с хартия, но не плътно до ръба и, защото тестото малко ще се надигне. Печете на 180 градуса за около 35 минути.
Върху парче хартия за печене изсипете смлените бадеми, захарта и белтъците и размесете с ръце. Сложете да се пече.
След като се е изпекъл и изстинал пандишпана, разрежете го по хоризонтал на три пласта.
Върху първия сложете конфитюр от малини. Върху него може да сложите пресни малини. Захлупете с втория пласт пандишпан. Върху него сложете от крема /разбита със захар сметана/. Върху третия пласт отново сложете от сметановия крем и загладете хубаво. Отстрани на тортата нанесете с ръце от сместа с бадемите. Отгоре може да украсите със сметана с помощта на шприц и с нарязани плодове.

Продукти

  • За пандишпановото тесто:90 г масло 6 яйца 175 г захар 50 г брашноЗа гарниране:300 г бадеми 300 г захар 2 белтъкаЗа крема:600 мл сметана 100 г захар1 буркан сладко от малини или кайсии пресни малини или кайсии

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички