Начин на приготвяне:

1. Разточете бутер тестото леко върху набрашнен плот. Нарежете го на тънки ленти. разрежете всяка лента на две, напречно. Подредете лентите в тавичка, постлана с хартия за печене. Поръсете ги с малко олио, сол, кимион и пушен лют червен пипер. Печете гризините в предварително загрята фурна на 200 градуса 10-15 минути.
2. За дресинга сложете във висока купа обелените скилидки чесън, почистената от семки и нарязана люта чушка, стръковете кориандър, без стъблата, и нарязаното на парченца томатило /или зелен домат/. Овкусете със сол и захар и добавете олио или зехтин. Пасирайте сместа до гладкост. Добавете сока от лайм и разбъркайте.
3. Поръсете пилешките гърди със сол от двете страни. Запържете ги до златисто в загрят тиган с 2-3 с.л. олио, като ги поставите първо с кожата надолу. Прехвърлете бутчетата в тавичка, постлана с хартия за печене, с кожата нагоре. Намажете бутчетата с по 1-2 с.л. от дресинга. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 12-15 минути.
4. Обелете и нарежете на кубчета ананаса. Авокадото нарежете на резени и ги поръсете с лимонов сок, за да не потъмнеят. Разрежете чери доматчетата на половинки.
5. В отделни чинии сглобете салатата, като на дъното на чиниите подредите листа маруля, спанак и друг вид зелена салата. Разпръснете парченца ананас, зърна сладка царевица, нарязан на ситно лук, доматчета и авокадо. Нарежете печеното пиле на тънки резени и ги подредете върху зеленчуците. Полейте с дресинг. Най-отгоре подредете нарязани на още по-тънко, по дължина, гризини.

Продукти

  • 4 бр. пилешки гърди
  • 0.5 ананас
  • 2 с.л. нарязан червен лук
  • 125 г чери доматчета
  • 1 авокадо
  • 1 бурканче сладка царевица
  • 2 марули
  • листа спанак
  • 250 г бутер тесто
  • олио
  • сол
  • пушен червен пипер

За дресинга:

  • 2 скилидки чесън
  • 100 мл зехтин
  • 2 томатило
  • 0.5 зелена люта чушка
  • 2 връзки кориандър
  • 2 с.л. захар
  • 2 лайма
  • сок
  • сол