Праз в сметанов сос и пържоли
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Подсушете добре пържолите, месото трябва да е със стайна температура. поръсете ги със сол и черен пипер от едната страна.
2. Загрейте добре тиган, сипете 1 с.л. зехтин и малка бучка масло. Поставете пържолите в тигана, с овкусената страна надолу, и ги пържете до образуване на коричка, по около 4 минути от всяка страна. Щом обърнете пържолите, овкусете ги със сол и черен пипер и от другата страна.
3. В друг тиган загрейте 1-2 с.л. зехтин и малка бучка масло и сложете предварително сварените дребни картофи. Гответе картофите 12 минути, като ги разбърквате от време на време. Нарежете червената чушка на кубчета и я добавете при картофите през последните 5 минути от готвенето им. Овкусете със сол и черен пипер.
4. Разрежете праза на две по дължина, измийте го добре и го нарежете на полумесеци. Пуснете праза в тенджера с вряща подсолена вода за 3 минути. Прецедете го.
5. За соса обелете и нарежете на ситно лука и чесъна. Запържете ги в дълбока тенджера с 1-2 с.л. зехтин за 2 минути. Добавете кърито и разбъркайте. Сипете прясното мляко и сметаната и ги оставете да заврат. Овкусете със сол и черен пипер.
6. Добавете прецедения праз, разбъркайте и оставете соса да поври още 5 минути.
7. Сервирайте картофи, пържола и праз със сметанов сос.
2. Загрейте добре тиган, сипете 1 с.л. зехтин и малка бучка масло. Поставете пържолите в тигана, с овкусената страна надолу, и ги пържете до образуване на коричка, по около 4 минути от всяка страна. Щом обърнете пържолите, овкусете ги със сол и черен пипер и от другата страна.
3. В друг тиган загрейте 1-2 с.л. зехтин и малка бучка масло и сложете предварително сварените дребни картофи. Гответе картофите 12 минути, като ги разбърквате от време на време. Нарежете червената чушка на кубчета и я добавете при картофите през последните 5 минути от готвенето им. Овкусете със сол и черен пипер.
4. Разрежете праза на две по дължина, измийте го добре и го нарежете на полумесеци. Пуснете праза в тенджера с вряща подсолена вода за 3 минути. Прецедете го.
5. За соса обелете и нарежете на ситно лука и чесъна. Запържете ги в дълбока тенджера с 1-2 с.л. зехтин за 2 минути. Добавете кърито и разбъркайте. Сипете прясното мляко и сметаната и ги оставете да заврат. Овкусете със сол и черен пипер.
6. Добавете прецедения праз, разбъркайте и оставете соса да поври още 5 минути.
7. Сервирайте картофи, пържола и праз със сметанов сос.
Продукти
- 4 свински пържоли зехтин бучка масло 800 г дребни варени картофи 1 червена чушка 4 стръка праз 1 глава червен лук 1 скилидка чесън 1 ч.л. къри на прах 100 мл прясно мляко 200 мл сметана
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери