Подготовка
1. Намажете четири малки плитки форми с масло. Натрошете в тях по една бисквита и сложете по половин праскова с разреза надолу. 2. С бъркалка разбийте жълтъците с половината захар, прибавете ванилията, портокаловата кора и рикотата. Разбийте всичко добре на хомогенна смес. Отделно разбийте белтъците на сняг. Добавете останалата захар и продължете да разбивате докато получите меки връхчета. Смесете внимателно двата крема, сипете нишестето и разбъркайте за кратко. 3. Разпределете сместа върху прасковите и изпечете в предварително загрята фурна до порозовяв
Продукти
- 2 пресни праскови
- 4 твърди бисквити
- 2 яйца
- 40 г захар
- 100 г рикота
- 1 ч.л. нишесте
- 1 ч.л. настъргана кора от портокал
- 1 ванилия
- 20 г масло