Праскови гратен

Продукти

  • 2 пресни праскови 4 твърди бисквити 2 яйца 40 г захар 100 г рикота 1 ч.л. нишесте 1 ч.л. настъргана кора от портокал 1 ванилия 20 г масло

Начин на приготвяне:

  • 1. Намажете четири малки плитки форми с масло. Натрошете в тях по една бисквита и сложете по половин праскова с разреза надолу. 2. С бъркалка разбийте жълтъците с половината захар, прибавете ванилията, портокаловата кора и рикотата. Разбийте всичко добре на хомогенна смес. Отделно разбийте белтъците на сняг. Добавете останалата захар и продължете да разбивате докато получите меки връхчета. Смесете внимателно двата крема, сипете нишестето и разбъркайте за кратко. 3. Разпределете сместа върху прасковите и изпечете в предварително загрята фурна до порозовяв

Свързани рецепти

Виж всички