Праскови гратен

Продукти
- 2 пресни праскови 4 твърди бисквити 2 яйца 40 г захар 100 г рикота 1 ч.л. нишесте 1 ч.л. настъргана кора от портокал 1 ванилия 20 г масло
Начин на приготвяне:
- 1. Намажете четири малки плитки форми с масло. Натрошете в тях по една бисквита и сложете по половин праскова с разреза надолу. 2. С бъркалка разбийте жълтъците с половината захар, прибавете ванилията, портокаловата кора и рикотата. Разбийте всичко добре на хомогенна смес. Отделно разбийте белтъците на сняг. Добавете останалата захар и продължете да разбивате докато получите меки връхчета. Смесете внимателно двата крема, сипете нишестето и разбъркайте за кратко. 3. Разпределете сместа върху прасковите и изпечете в предварително загрята фурна до порозовяв
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Джейми Оливър
Суфле с ревен и яйчен крем