Прасковена торта в консерва

Прасковена торта в консерва

Начин на приготвяне:

1. Изрежете капачките на консервите и прецедете прасковите, като запазите сока. може да го използвате за нещо друго, като например за напояване на блат за торта.
2. Измийте и подсушете консервените кутии. Намажете ги с масло от вътрешната им страна.
3. С помощта на миксер разбийте мекото масло със захарта и яйцата. След това добавете предварително смесеното брашно с бакпулвер и сол. Щом тестото стане гладко, добавете резените праскови, като отделите за украса 4 от тях. Разбъркайте на ръка и пресипете сместа в пош с широк отвор.
4. Разпределете сместа в консервените кутии, като не ги пълните до самия ръб.
5. За трохите смесете продуктите и ги претрийте с ръце, докато се получат трохи. Разпределете трохите в четирите консерви. Поставете консервите в тава и печете тортите в предварително загрята фурна на 160 градуса 40 минути.
6. Загрейте сладкото от кайсии със съвсем малко вода и намажете със сместа изпечените торти. Разбийте сметаната с малко захар и я поставете в хладилник.
7. Залепете ръчно направени етикети върху консервените кутии, например с имената на гостите ви. Поставете тортите върху поднос или дървена дъска. Шприцовайте по една голяма роза от сметана пред всяка кутия и я украсете с резен праскова и листенце мента.

Продукти

  • 4 малки консерви праскови
  • 1 шушулка ванилия
  • 100 г масло
  • 100 г захар
  • 2 яйца
  • 190 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • щипка сол
  • 120 мл прясно мляко

За трохите:

  • 30 г масло
  • 25 г захар
  • 25 г брашно
  • 25 г овесени ядки

За гарниране:

  • 2 с.л. сладко от кайсии
  • 250 г течна сметана
  • 50 г захар
  • 2 стръка мента

Свързани рецепти