Прасковена торта в консерва
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Изрежете капачките на консервите и прецедете прасковите, като запазите сока. може да го използвате за нещо друго, като например за напояване на блат за торта.
2. Измийте и подсушете консервените кутии. Намажете ги с масло от вътрешната им страна.
3. С помощта на миксер разбийте мекото масло със захарта и яйцата. След това добавете предварително смесеното брашно с бакпулвер и сол. Щом тестото стане гладко, добавете резените праскови, като отделите за украса 4 от тях. Разбъркайте на ръка и пресипете сместа в пош с широк отвор.
4. Разпределете сместа в консервените кутии, като не ги пълните до самия ръб.
5. За трохите смесете продуктите и ги претрийте с ръце, докато се получат трохи. Разпределете трохите в четирите консерви. Поставете консервите в тава и печете тортите в предварително загрята фурна на 160 градуса 40 минути.
6. Загрейте сладкото от кайсии със съвсем малко вода и намажете със сместа изпечените торти. Разбийте сметаната с малко захар и я поставете в хладилник.
7. Залепете ръчно направени етикети върху консервените кутии, например с имената на гостите ви. Поставете тортите върху поднос или дървена дъска. Шприцовайте по една голяма роза от сметана пред всяка кутия и я украсете с резен праскова и листенце мента.
2. Измийте и подсушете консервените кутии. Намажете ги с масло от вътрешната им страна.
3. С помощта на миксер разбийте мекото масло със захарта и яйцата. След това добавете предварително смесеното брашно с бакпулвер и сол. Щом тестото стане гладко, добавете резените праскови, като отделите за украса 4 от тях. Разбъркайте на ръка и пресипете сместа в пош с широк отвор.
4. Разпределете сместа в консервените кутии, като не ги пълните до самия ръб.
5. За трохите смесете продуктите и ги претрийте с ръце, докато се получат трохи. Разпределете трохите в четирите консерви. Поставете консервите в тава и печете тортите в предварително загрята фурна на 160 градуса 40 минути.
6. Загрейте сладкото от кайсии със съвсем малко вода и намажете със сместа изпечените торти. Разбийте сметаната с малко захар и я поставете в хладилник.
7. Залепете ръчно направени етикети върху консервените кутии, например с имената на гостите ви. Поставете тортите върху поднос или дървена дъска. Шприцовайте по една голяма роза от сметана пред всяка кутия и я украсете с резен праскова и листенце мента.
Продукти
- 4 малки консерви праскови 1 шушулка ванилия 100 г масло 100 г захар 2 яйца 190 г брашно 1 ч.л. бакпулвер щипка сол 120 мл прясно млякоЗа трохите:30 г масло 25 г захар 25 г брашно 25 г овесени ядкиЗа гарниране:2 с.л. сладко от кайсии 250 г течна сметана 50 г захар 2 стръка мента
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери