Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Прасковен пай

категория 5/5
1. За пая може да използвате готово маслено тесто или да си го направите сами. За тестото с помощта на кухненски робот или блендер смесете брашното и мекото масло. Добавете 2-3 с.л. студена вода по време на разбиването. Щом се оформи топка, увийте тестото в прозрачно фолио и го сложете в хладилника за 30 минути.
2. Разточете масленото тесто между два листа хартия за печене в кръгла форма. Сложете го в плоска тава заедно с долния лист хартия.
3. Намажете тестото със сладкото от кайсии, като оставите краищата му свободни /около 2 см/.
3. Нарежете прасковите на дебели резени и ги поставете под формата на купчинка върху намазаната със сладко част. Подгънете краищата на пая навътре, т.е. върху прасковите.
4. В купа смесете кубчетата меко масло, филираните бадеми, брашното, пудрата захар и канелата. Претрийте сместа през пръстите си и поръсете с получените трохи прасковите. Печете пая в предварително загрята фурна на 200 градуса 25 минути.
5. Гарнирайте парче пай с праскови с топка сладолед.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
Рецепта на: Дона Хей