Начин на приготвяне:

Разрежете двата пъпеша на две и с помощта на малка лъжица за сладолед отделете топчици от вътрешността им. Останалата вътрешност на оранжевия пъпеш сложете в шейкър заедно с шафрана и разбийте. А вътрешността на другия пъпеш разбийте с няколко капки мастика.
За зеления сос бланширайте почистения копър за 8 секунди и веднага след това го потопете в студена вода. Изтискайте го хубаво, сложете го в шейкър заедно с подсладена вода /съотношение 1:1/ и го разбийте.
Филитирайте грейпфрута и наредете няколко парченца на гъсто в средата на чинията. Отстрани наредете топчици от пъпеш Медена роса, следващият кръг е супата от същия вид пъпеш. Върху нея поръсете и сос от естрагон.
За другата аранжировка в средата на чиния сложете няколко малини, отстрани топчета от оранжевия пъпеш и супата от него.

Продукти

  • 1 пъпеш Медена роса
  • 1 оранжев пъпеш
  • 1 розов грейпфрут
  • малини
  • щипка шафран
  • 2 капки мастика

За соса:

  • 1 връзка копър
  • 35 г пресен естрагон
  • захарен сироп

Свързани рецепти