Поширани праскови
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
Това е семпъл десерт, но когато го приготвите в сезона на прасковите, той ще се превърне в необикновен. Пластове от поширани праскови, сметаново-рикотен крем, натрошени бисквити и бързо малиново кули - вкусно и свежо!
Продукти
- 4 праскови
- 1 с.л. вержус (сок от неузряло грозде)
- 2 ч.ч. захар
- 2 шушулки ванилия
- 1 ч.ч. рикота
- ½ ч.ч. пълномаслена течна сметана
- 4 бишкоти
- пудра захар
- За кулито:
- 200 г малини
- 2 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне:
- 1. Загрейте вода до завиране в тенджера. Добавете захарта и вержуса (може да го замените с лимонов сок).
- 2. Потопете предварително измитите праскови във врящата вода. Поставете капак и варете 8-10 минути.
- 3. За кулито в хаванче сипете 2 с.л. пудра захар и малините. Смачкайте ги на пюре и ги оставете да престоят 5-10 минути.
- 4. В купа смесете рикотата с остърганата вътрешност на шушулката ванилия и сметаната. Добавете пудра захар за подслаждане, по ваш вкус. Разбийте добре, до образуването на меки връхчета.
- 5. Обелете пошираните праскови и ги нарежете на едри резени.
- 6. За да сглобите десерта, подредете резени праскови на дъното на стъклена купичка или чаша, поръсете с малиново кули, натрошете бишкоти или бисквити амарети и сипете от сместа с рикота. Добавете още резени праскови, натрошени бишкоти, сметанов крем и завършете с малиново кули.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Павел Павлов
Гофрети със сладко от круши и карамелен сос
Рецепти Джейми Оливър
Суфле с ревен и яйчен крем
Рецепти Надия Хюсеин
Десерт „Каменист път“ с ябълки и бял шоколад
Рецепти Стоян и Лора
Домашна халва с брашно
Рецепти Стоян и Лора
Тарталети от точени кори с круши
Рецепти Стоян и Лора
Топла грис халва с шамфъстъци и сладолед
Рецепти Стоян и Лора
Бонбони от кокос и малини
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадова нуга
Рецепти Лука Чиано
Поширани круши с мус от пармезан