Поширани круши със сметана и бисквити
Рецепта от: Найджъл Слейтър
1. Обелете крушите и ги разрежете на две, по дължина. С помощта на чаена лъжичка издълбайте твърдата част със смеките на всяка половина.
2. В широк и дълбок съд сипете водата и добавете сока на 1/2 лимон и захарта. Добавете и остърганата вътрешност на шушулката ванилия. Разбъркайте, докато захарта се разтопи.
3. Поставете половинките круши в захарния сироп и варете 15-20 минути, на слаб огън, докато омекнат. След това дръпнете съда от котлона и оставете крушите да изстинат в сиропа, за около 1 час.
4. Извадете пошираните круши в чиния и ги поставете в хладилник.
5. Разбийте сметаната до плътност, която ѝ позволява да се задържа по бъркалката. Поставете в хладилник.
6. Нарежете на ситно или натрошете бисквити Флорентини и ги добавете в битата сметана. Разбъркайте внимателно. Разтопете шоколад на водна баня.
7. Напълнете пошираните круши със сметана с бисквити. Поръсете с тънка струйка разтопен шоколад. Поставете в хладилник за 10 минути. След това сервирайте.
Продукти
- 4 круши
- лимонов сок
- 1 литър вода
- 100 г захар
- 200 мл течна сметана
- 100 г бисквити Флорентини
- 100 г натурален шоколад
- 1 шушулка ванилия
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене