Португалски тарти с крем

Португалски тарти с крем

Начин на приготвяне:

1. Разбъркайте жълтъците със захарта на ръка. Добавете царевичното нишесте и разбъркайте до гладка смес. Добавете на струйка сметаната и прясното мляко, като бъркате непрекъснато.
2. Сложете сместа на средно силен огън и бъркайте непрекъснато докато тя се сгъсти и започне да завира. Дръпнете съда от огъня и добавете ваниловия екстракт и разбъркайте. Изсипете крема в купа, покрийте я с прозрачно фолио и оставете крема да изстине.
3. Разрежете масленото тесто на две парчета и ги сложете едно върху друго. С помощта на точилка разточете тестото леко върху набрашнен плот. Завийте го на руло и го нарежете на еднакви парчета с дебениа около 1 см.
4. Разточете всяко парче тесто с размери, подходящи за гнездо на форма за мъфини. Поставете всяко парче тесто в гнездата на формата. Сипете по 1 с.л. от изстудения крем във всяко. Печете тартите в предварително загрята фурна на 200 градуса 15-20 минути.

Продукти

  • 3 жълтъка
  • 115 г захар
  • 230 мл сметана
  • 2 с.л. царевично нишесте
  • 170 мл прясно мляко
  • 1 лист маслено тесто
  • 2 ч.л. ванилов екстракт

Свързани рецепти