Португалски сандвич със свинско
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. С помощта на чук за месо начукайте пържолите, за да се изтънят леко.
2. В дълбока тавичка сложете намачканите с ръце дафинови листа, обелените и намачкани на едро скилидки чесън, сол, черен пипер и зехтин. добавете бялото вино и разбъркайте. Поставете пържолите в маринатата и хубаво ги оваляйте в нея. Поставете ги в хладилник за най-малко 4 часа или цяла нощ.
3. За лютия сос отстранете дръжките на чушките и ги счукайте в хаванче заедно със семките. Добавете пушения червен пипер, лимоновия сок и зехтин. Разбъркайте.
4. Поставете маринованите котлети, азедно с дафиновите листа и чесън полепнали по тях, върху много добре загрята скара или голям грил-тиган. Печете по 2 минути от всяка страна.
5. Разрежете хлебчетата на две по хоризонтал и ги запечете върху скарата или грил-тигана.
6. Отстранете дафиновите листа и чесън от котлетите и изрежете костта. Намажете долната част на сандвича с тънък слой майонеза. Поставете свинското върху нея. Полейте с чили сос. Захлупете с другата половина на хлебчето и притиснете.
Продукти
- 4 свински котлета
- 1/4 ч.ч. бяло вино
- 3 пресни дафинови листа
- 2 скилидки чесън
- 2 малки червени люти чушки
- 1 ч.л. пушен червен пипер
- 1/2 лимон, сок
- майонеза
- 4 хлебчета чабата
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби