1. С помощта на чук за месо начукайте пържолите, за да се изтънят леко.

2. В дълбока тавичка сложете намачканите с ръце дафинови листа, обелените и намачкани на едро скилидки чесън, сол, черен пипер и зехтин. добавете бялото вино и разбъркайте. Поставете пържолите в маринатата и хубаво ги оваляйте в нея. Поставете ги в хладилник за най-малко 4 часа или цяла нощ.

3. За лютия сос отстранете дръжките на чушките и ги счукайте в хаванче заедно със семките. Добавете пушения червен пипер, лимоновия сок и зехтин. Разбъркайте.

4. Поставете маринованите котлети, азедно с дафиновите листа и чесън полепнали по тях, върху много добре загрята скара или голям грил-тиган. Печете по 2 минути от всяка страна.

5. Разрежете хлебчетата на две по хоризонтал и ги запечете върху скарата или грил-тигана.

6. Отстранете дафиновите листа и чесън от котлетите и изрежете костта. Намажете долната част на сандвича с тънък слой майонеза. Поставете свинското върху нея. Полейте с чили сос. Захлупете с другата половина на хлебчето и притиснете.

Продукти

  • 4 свински котлета
  • 1/4 ч.ч. бяло вино
  • 3 пресни дафинови листа
  • 2 скилидки чесън
  • 2 малки червени люти чушки
  • 1 ч.л. пушен червен пипер
  • 1/2 лимон, сок
  • майонеза
  • 4 хлебчета чабата
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички