Начин на приготвяне:

1. Сипете прясното мляко в тенджерка. настържете портокаловата кора и я добавете. Разбъркайте и оставете сместа да се стопли.
2. Отделете жълтъците и белтъците.  Разбийте жълтъците с 1 с.л. фина захар, до пухкавост и изсветляване на сместа. Добавете портокаловия ликьор и разбъркайте. След това пресейте брашно и нишестето и разбъркайте до хомогенност с помощта на шпатула.
3. Изсипете сместа на струйка към топлото мляко. Бъркайте с помощта на тел, докато сместа стане хомогенна и се образуват балончета. Пресипете сместа в купа и я оставете да изстине.
4. Разбийте белтъците на твърд сняг с 2 с.л. захар.
5. Добавете белтъците към изстиналата смес и разбъркайте много внимателно, с помощта на шпатула.
6. Намаслете формички за печене. Поръсете дъното и стените им със захар. Сипете по 1 пълна с.л. от сместа за суфле във всяка формичка. Тръснете формичките върху плота, за да слегне сместа. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути.
7. Поднесете суфлетата леко изстинали. Имайте предвид, че след изваждане от фурната те леко ще спаднат.

Продукти

  • 100 мл прясно мляко
  • 1 портокал
  • настъргана кора
  • 3 яйца
  • 3 с.л. пудра захар
  • 0.5 ч.ч. портокалов ликьор
  • 1 с.л. брашно с набухвател
  • 1 с.л. царевично нишесте
  • 1 с.л. фина захар
  • масло

Свързани рецепти