Портокалово пелте с карамфил
Рецепта от: Габриеле Спонза
1. Измийте добре портокалите и ги подсушете. настържете фино кората им в купа. Към нея добавете 3 с.л. захар и добре разбъркайте с пръсти. Измийте портокаловите кори под течаща вода. Изцедете корите и оставете настрани.
2. Обелете портокалите и ги нарежете на кубчета. Сложете ги в тенджера. Добавете 1 ч.ч. захар, портокаловата кора със захарта, канелата и карамфила. Разбъркайте и добавете вода.
3. Щом сместа заври, поръсете нишестето отгоре и разбъркайте енергично докато сместа се сгъсти.
4. Дръпнете от огъня, извадете карамфилчетата и пресипете сместа в блендер. Пасирайте.
5. Разпределете пелтето в стъклени чаши. покрийте всяка чаша с парче прозрачно фолио и поставете чашите във фризер за 40 минути.
6. Преди сервиране поръсете с фино настъргана кора на лайм.
2. Обелете портокалите и ги нарежете на кубчета. Сложете ги в тенджера. Добавете 1 ч.ч. захар, портокаловата кора със захарта, канелата и карамфила. Разбъркайте и добавете вода.
3. Щом сместа заври, поръсете нишестето отгоре и разбъркайте енергично докато сместа се сгъсти.
4. Дръпнете от огъня, извадете карамфилчетата и пресипете сместа в блендер. Пасирайте.
5. Разпределете пелтето в стъклени чаши. покрийте всяка чаша с парче прозрачно фолио и поставете чашите във фризер за 40 минути.
6. Преди сервиране поръсете с фино настъргана кора на лайм.
Продукти
- 5 портокала 3 с.л. захар 1 ч.ч. захар 2 щипки канела 3 гвоздейчета карамфил 4 ч.ч. вода 3 с.л. нишесте 1 лайм настъргана кора
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Габриеле Спонза
Бананови кюфтета
Рецепти Габриеле Спонза
Сандвич с пилешки рулца
Рецепти Габриеле Спонза
Доматена супа със сироп от нар
Рецепти Габриеле Спонза
Лефер с полента
Рецепти Габриеле Спонза
Сос тартар
Рецепти Габриеле Спонза
Бонфиле с пюре от целина
Рецепти Габриеле Спонза
Севиче със скумрия
Рецепти Габриеле Спонза
Ябълков десерт
Рецепти Габриеле Спонза
Крем-супа от сладки картофи
Рецепти Габриеле Спонза
Ябълков крамбъл