Портокалови бухти
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За тестото сложете яйцата и жълтъка в купа. Настържете кората на портокала и изтискайте сока му. добавете олиото и захарта. Разбийте сместа с тел.
2. Смесете брашното с бакпулвера. Добавете ги към течната смес. Бъркайте с помощта на дървена лъжица или шпатула до гладко тесто.
3. Загрейте олио в тенджера или фритюрник до 180 градуса. Загребвайте от тестото за бухти с лъжица за сладолед и пускайте топчетата да се пържат. Пържете ги до златисто.
4. За сиропа сложете в тенджерка водата, захарта, сока на лимона и портокала и меда. Пуснете половинка лимон и половинка портокал, от изтисканите - за аромат. Сложете сиропа да заври и варете около 3 минути, до сгъстяване.
5. Потапяйте на порции изпържените бухти в сиропа, като ги обръщате от всички страни. След това ги изваждайте в чиния.
6. Накрая поръсете бухтите с печени нарязани шам-фъстъци.
2. Смесете брашното с бакпулвера. Добавете ги към течната смес. Бъркайте с помощта на дървена лъжица или шпатула до гладко тесто.
3. Загрейте олио в тенджера или фритюрник до 180 градуса. Загребвайте от тестото за бухти с лъжица за сладолед и пускайте топчетата да се пържат. Пържете ги до златисто.
4. За сиропа сложете в тенджерка водата, захарта, сока на лимона и портокала и меда. Пуснете половинка лимон и половинка портокал, от изтисканите - за аромат. Сложете сиропа да заври и варете около 3 минути, до сгъстяване.
5. Потапяйте на порции изпържените бухти в сиропа, като ги обръщате от всички страни. След това ги изваждайте в чиния.
6. Накрая поръсете бухтите с печени нарязани шам-фъстъци.
Продукти
- За сиропа:350 г захар 500 мл вода 1 портокал 1 лимон 60 г медЗа тестото:2 яйца 1 жълтък 50 г захар 4 с.л. олио 1 портокал 300 г брашно 7 г бакпулверЗа поръсване:2 с.л. белени шам-фъстъци
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Зелена баница със спанак
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад