Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Портокалови бухти

категория 0/5
1. За тестото сложете яйцата и жълтъка в купа. Настържете кората на портокала и изтискайте сока му. добавете олиото и захарта. Разбийте сместа с тел.
2. Смесете брашното с бакпулвера. Добавете ги към течната смес. Бъркайте с помощта на дървена лъжица или шпатула до гладко тесто.
3. Загрейте олио в тенджера или фритюрник до 180 градуса. Загребвайте от тестото за бухти с лъжица за сладолед и пускайте топчетата да се пържат. Пържете ги до златисто.
4. За сиропа сложете в тенджерка водата, захарта, сока на лимона и портокала и меда. Пуснете половинка лимон и половинка портокал, от изтисканите - за аромат. Сложете сиропа да заври и варете около 3 минути, до сгъстяване.
5. Потапяйте на порции изпържените бухти в сиропа, като ги обръщате от всички страни. След това ги изваждайте в чиния.
6. Накрая поръсете бухтите с печени нарязани шам-фъстъци.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен