Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Портокалова торта от Фризия

категория 0/5
1. За тестото разбийте яйцето със захарта. След това добавете маслото. Наржете на ситно портокаловите кори. /В краен случай може да настържете просто кората на 1 портокал вместо корите./ Добавете ги към сместа заедно с брашното с набухвател. Разбъркайте. Добавете зрънцата анасон и индийското орехче. Извадете тестото и го доомесете на ръка. Получава се лепкаво, затова го сложете в поднос, постлан с хартия за печене и го оставете в хладилник или фризер да се стегне.
2. Бадемовата паста се приготвя като се смелят в блендер бадемите със захарта. След това се добавя белтъка, след известно време и лимоновия сок и продължете смесването. Ако сместа е суха, добавете и жълтъка на яйцето. Сложете пастата в чиния, покрита с прозрачно фолио и я оставете в хладилник.
3. Намажете квадратна форма с масло. Извадете стегнатото тесто от хладилника. Разточето го леко и го разделете на две части. Всяка част разточете, поръсвайки я с брашно, в квадратна форма. Помагайте си и с ръце. Сложете единия блат от тесто на дъното на тавата и го разстелете хубаво с набрашнени ръце. След това извадете бадемовата паста и по същия начин я разточете и напаснете върху тестото в тавата. Отгоре сложете втория блат от тестото.
Работете бързо с тестото и с пастата.
Изпечете тортата на 160 градуса за 30 минути.
4. Готовата торта украсете с шприцирана бита сметана, портокалови кори и парченца шоколад.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен