Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Портокалов купол

Стъпки

  1. Prev1/9Next

    1. Разбийте яйцата заедно със захарта много добре.
    2. С внимателно бъркане с домакинска лопатка добавете брашното, пресято с бакпулвера и ванилията. Накрая сложете и лимоновата кора.
  2. Prev2/9Next

    3. Сипете тестото в тортена форма, покрита с хартия за печене и изпечете блата в предварително загрята на 170 градуса фурна.
  3. Prev3/9Next

    4. Охладете го добре върху решетка и го нарежете на филийки.
  4. Prev4/9Next

    5. За крема смесете захарта и брашното. Разредете с малко мляко и разбъркайте, за да получите гладка каша.
    6. Сложете жълтъците, разбъркайте и доразредете с останалото мляко.
    7. Сварете гъст крем.
  5. Prev5/9Next

    8. Докато кремът още е горещ, сложете в него шоколада и разбъркайте.
    9. Оставете крема да се охлади много добре.
    10. Разбийте сметаната на сняг и я добавете към студения крем.
  6. Prev6/9Next

    11. Наредете няколко парчета блат в тортена чиния. Овлажнете ги с портокалов сок и наредете небрежно върху тях резенчета портокал.
    12. Поръсете с малко начупен шоколад и нанесете част от крема.
  7. Prev7/9Next

    13. Повторете същото с втори ред от блата като се стараете той да бъде с по-малък диаметър от основата.
    14. Като трети етаж сложете останалите нарязани парчета от блата, ако трябва ги начупете, а с малките хапки просто запушете някоя дупка.
    15. Покрийте цялата торта с крем.
  8. Prev8/9Next

    16. Откъснете голямо парче найлоново фолио. Покрийте тортата и с ръце и й придайте куполовидна форма. Изгладете я като добре притискате всичко.
    17. Оставете я заедно с фолиото в хладилника за няколко часа.
  9. Prev9/9Next

    18. След това го отстранете и облепете цялата повърхност на тортата с кръгли резени портокал. Там, където остават малки празнини между резените портокал шприцовайте бита сметана и озахарени цитрусови корички.
категория 5/5
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Йоланта Делибозова - Йоли