Портокалов кекс в блендер
Рецепта от: Акис Петрецикис
Пасирайте няколко прости съставки, включително цял портокал и ще получите най-пухкавия портокалов кекс. Наситеният му оранжев цвят и вкус на портокал идеално се допълват с чаша кафе.
Продукти
- 1 органичен портокал (250 г)
- 3 яйца размер М
- 180 г захар
- 100 г прясно мляко
- ½ ч.л. ванилов екстракт
- 200 г меко масло
- 250 г брашно
- 15 г бакпулвер
- щипка сол
Начин на приготвяне:
- 1. Загрейте фурната на 170 градуса (с вентилатор).
- 2. Изрежете кората на портокала в двата края на плода. След това го нарежете заедно с кората, на парчета. Отстранете семките и поставете парчетата в блендер. Добавете захарта, яйцата, прясното мляко и ванилията и пасирайте.
- 3. Разтопете маслото и го охладете леко. Добавете го, малко по малко, към останалата смес.
- 4. В друга купа смесете сухите съставки – брашно, бакпулвер и сол. Разбъркайте. Добавете към сместа от течни съставки и разбийте до хомогенност.
- 5. Намажете с мазнина, а след това поръсете с грис дъното и стените форма за кекс с размери 10х30 см. Изсипете кексовата смес във формата. Печете 50 минути, на горното ниво във фурната.
- 6. След като кекса изстине, извадете го от формата и го нарежете на дебели парчета.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Стоян и Лора
Торта с кисело мляко, бисквити и бял шоколад
Рецепти Стоян и Лора
Орехова торта с шипков мармалад
Рецепти Стоян и Лора
„Невидим“ ябълков сладкиш с карамелени орехи
Рецепти Павел Павлов
Торта от сладки картофи с крем от лайм
Рецепти Рудолф ван Веен
Австрийски гугелхупф с банани и кокос
Рецепти Марк Мориарти
Торта "Виктория"
Рецепти Мери Бери
Кейк с кафе и пралин
Рецепти Маркъс Уеринг
Джинджифилов сладкиш със солен карамел и сметана
Рецепти Надия Хюсеин
Сладкиш с фъстъчено масло и конфитюр