Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Портокалов кекс

категория 0/5
1. Измийте добре портокалите и ги подсушете. Пуснете ги в тенджера с вряща вода, варете ги 30 минути. Извадете ги и ги оставете да изстинат. Смелете целите портокали в блендер.
2. Разбийте яйцата със захарта с помощта на миксер, до пухкавост. Добавете смлените портокали, смлените бадеми и бакпулвера. Разбъркайте до хомогенност.
3. Намажете с масло дъното и стените на кръгла форма с диаметър 20 см. Изсипете сместа във формата и поръсете с 1-2 с.л. кристална захар. Печете в предварително загрята фурна на 160 градуса 30-40 минути, до златисто.
4. Измийте и подсушете портокала. Настържете кората му фино и я добавете към маскарпонето. Разбъркайте.
5. Поднесете парче кекс с маскарпоне.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Ненад Великович