Начин на приготвяне:

1. Измийте добре портокалите и ги подсушете. Пуснете ги в тенджера с вряща вода, варете ги 30 минути. Извадете ги и ги оставете да изстинат. Смелете целите портокали в блендер.
2. Разбийте яйцата със захарта с помощта на миксер, до пухкавост. Добавете смлените портокали, смлените бадеми и бакпулвера. Разбъркайте до хомогенност.
3. Намажете с масло дъното и стените на кръгла форма с диаметър 20 см. Изсипете сместа във формата и поръсете с 1-2 с.л. кристална захар. Печете в предварително загрята фурна на 160 градуса 30-40 минути, до златисто.
4. Измийте и подсушете портокала. Настържете кората му фино и я добавете към маскарпонето. Разбъркайте.
5. Поднесете парче кекс с маскарпоне.

Продукти

  • 2 портокала
  • 250 г захар
  • 6 яйца
  • 250 г фино смлени бадеми
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 220 г маскарпоне
  • 1 портокал
  • настъргана кора

Свързани рецепти