Начин на приготвяне:

1. Ползвайте портокал от био производство по възможност. Измийте го, подсушете го, разрежете го на четвъртинки и отстранете семките му. Смелете го в блендер. Добавете водата и содата при него и разбъркайте.
2. Добавете яйцата, захарта, брашното, ванилията и мекото масло, нарязано на кубчета и разбъркайте.
3. Пресипете сместа в купа и добавете, ако желаете, стафиди и нарязани орехи. Разбъркайте с шпатула.
4. Намажете с масло дъното и стените на форма с подвижно дъно. Постелете дъното и с хартия за печене. Изсипете кексовата смес и тръснете леко. Печете кекса на 160 градуса 1 час.

За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/

Продукти

  • 1 портокал
  • 0.5 ч.ч. вода
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • 2 яйца
  • 1 ч.ч. захар
  • 2 ч.ч. брашно
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 125 г меко масло
  • 1 ч.ч. стафиди
  • 0.5 ч.ч. орехи

Свързани рецепти