Портобело

Портобело

Начин на приготвяне:

1. Нарежете на ситно лука и чесъна и ги запържете в тенджерка с малко зехтин. Добавете ориза и разбъркайте. Изтискайте сока от половината лимон и го добавете. Сипете виното и добавете самбала. Разбъркайте и оставете ориза да къкри 15 минути. След това го оставете да си почине 5-10 минути, като го захлупите.
2. Нарежете гъбите на филийки, а сушените домати на ситно. Нарежете на ситно и дивя лук. Добавете продуктите към ориза и разбъркайте.
3. Намажете с масло формичките и разпределете ориза в тях, като ги пълните с връх.
4. Върху ориза поставете по парченце кашкавал. Нарежете бутер тестото на 4 квадратчета с приблизителни размери 10 х 10 см. Намажете със смес от жълтък и малко сметана вътрешната страна на всяко квадратче бутер тесто.
5. Поставете квадратчетата бутер тесто върху ориза във формичката, като капак със свободно висящи краища. Изрежете с ножица малко от краищата на тестото и го притиснете хубаво към формичката. Отгоре отново го намажете със смес от жълтък и сметана. Печете суфлетата в предварително загрята фурна 30 минути.
6. Поднесете суфлето топло.

Продукти

  • 1 глава червен лук
  • 1 скилидка чесън
  • зехтин
  • 0.5 лимон
  • сок
  • 1 ч.л. самбал
  • 70 г бял ориз
  • 400 мл бяло сухо вино
  • 40 г мариновани сушени домати
  • 2 гъби портобело
  • 1 връзка див лук
  • 40 г кашкавал
  • 250 г бутер тесто

За намазване:

  • 1 жълтък
  • течна сметана

Свързани рецепти