Портобело
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Нарежете на ситно лука и чесъна и ги запържете в тенджерка с малко зехтин. Добавете ориза и разбъркайте. Изтискайте сока от половината лимон и го добавете. Сипете виното и добавете самбала. Разбъркайте и оставете ориза да къкри 15 минути. След това го оставете да си почине 5-10 минути, като го захлупите.
2. Нарежете гъбите на филийки, а сушените домати на ситно. Нарежете на ситно и дивя лук. Добавете продуктите към ориза и разбъркайте.
3. Намажете с масло формичките и разпределете ориза в тях, като ги пълните с връх.
4. Върху ориза поставете по парченце кашкавал. Нарежете бутер тестото на 4 квадратчета с приблизителни размери 10 х 10 см. Намажете със смес от жълтък и малко сметана вътрешната страна на всяко квадратче бутер тесто.
5. Поставете квадратчетата бутер тесто върху ориза във формичката, като капак със свободно висящи краища. Изрежете с ножица малко от краищата на тестото и го притиснете хубаво към формичката. Отгоре отново го намажете със смес от жълтък и сметана. Печете суфлетата в предварително загрята фурна 30 минути.
6. Поднесете суфлето топло.
2. Нарежете гъбите на филийки, а сушените домати на ситно. Нарежете на ситно и дивя лук. Добавете продуктите към ориза и разбъркайте.
3. Намажете с масло формичките и разпределете ориза в тях, като ги пълните с връх.
4. Върху ориза поставете по парченце кашкавал. Нарежете бутер тестото на 4 квадратчета с приблизителни размери 10 х 10 см. Намажете със смес от жълтък и малко сметана вътрешната страна на всяко квадратче бутер тесто.
5. Поставете квадратчетата бутер тесто върху ориза във формичката, като капак със свободно висящи краища. Изрежете с ножица малко от краищата на тестото и го притиснете хубаво към формичката. Отгоре отново го намажете със смес от жълтък и сметана. Печете суфлетата в предварително загрята фурна 30 минути.
6. Поднесете суфлето топло.
Продукти
- 1 глава червен лук 1 скилидка чесън зехтин 0.5 лимон сок 1 ч.л. самбал 70 г бял ориз 400 мл бяло сухо вино 40 г мариновани сушени домати 2 гъби портобело 1 връзка див лук 40 г кашкавал 250 г бутер тестоЗа намазване:1 жълтък течна сметана
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Джейми Оливър
Лесно фондю със сирене
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Тапенада от маслини и лимон
Рецепти Ненад Великович
Мини пици от тортиля
Рецепти Ненад Великович
Пълнен сандвич със салса
Рецепти Ненад Великович
Рулца със сушени сливи и ементал
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Морски шишчета с шафран и чеснови крутони