Начин на приготвяне:

1. Месото от корема на прасето трябва да е с кожата. Направете повърхностни разрези откъм кожата с нож и поръсете със семена фенел и сол. Втрийте ги хубаво с ръце.
2. Обелете кората на лимона и заедно с листата салвия и розмарин я накълцайте на ситно.
3. Обърнете месото от вътрешната страна, направете диагонални повърхностни разрези в него и поръсете сместа от подправки и още сол. Втрийте всичко добре в месото с ръце.
4. Навийте месото на стегнато руло и го вържете с кухненски канап. В дълбока тавичка подредете главите лук, нарязани на дебели колелца и поставете месото върху тях. Поръсете с още сол и семена от фенел и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 2 часа. След това увеличете градусите на 240 и печете още 15 минути.
5. Нарежете зеленчуците на едро и ги разпръснете в тавичка. Поръсете със сол, черен пипер и зехтин и разбъркайте добре с ръце. Печете ги в предварително загрята фурна на 180 градуса 40 минути.
6. Отстранете канапа от изпеченето месо и го нарежете на дебели филии. Сервирайте с печени зеленчуци.

Продукти

  • 2.5 кг свинско месо
  • 1 връзка розмарин
  • 1 връзка салвия
  • 2 с.л. семена от фенел
  • 1 лимон
  • кора
  • сол и черен пипер
  • 2 глави лук

За зеленчуците:

  • 2 картофа
  • 2 тъмнозелени тиквички
  • 2 глави фенел
  • зехтин
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти