1. Сварете инстантната полента във вряща подсолена вода, според указанията на пакета. След това я пресипете в правоъгълна тавичка и я оставете да изстине и да се стегне. 


2. В сух тиган запечете двата вида семки и кедровите ядки до златисто, добавете ситно нарязания и сотирайте още 1-2 минути. Добавете маслото и малко зехтин. Щом се разтопи маслото, дръпнете от огъня.

3. Нарежете охладената полента на кубчета и я запечете от двете страни в загрят тиган с малко зехтин, докато хване хрупкава коричка. 

4. Подрете измитата рукола на дъното на дълбока чиния. Върху нея сложете парчета пържена полента, а отгоре поръсете със запечените семки и ядки, и панчета.

Продукти

  • 200 г инстантна полента
  • 200 г панчета от Истрия или бекон
  • 40 г сурови белени тиквени семки
  • 60 г сурови белени слънчогледови семки
  • 100 г кедрови ядки
  • 50 г масло
  • 200 г рукола
  • зехтин
  • сол

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички