1. Разтворете маята във водата. Постепенно прибавете брашното, като разбърквате с ръка. Прибавете солта. Трябва да получите гъста и лепкава смес.
2. Покрийте тестото с кърпа и оставете да се надигне. След това разбъркайте с лъжица, за да спадне. Отново оставете да втаса и отново разбъркайте. Направете това общо три пъти. Ще забележите, че тестото всеки път става все по-еластично. Бъдете внимателни само да не превтаса. Тестото е с много малко брашно и бързо шупва. Ако го изпуснете и превтаса, няма да се надигне при печенето.
3. Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете тава с олио. Много внимателно изсипете втасалото тесто, просто го излейте в тавата. Оставете го за 10 минути, ако леко е спаднало, но не повече. След това изпечете питката за около 30–35 минути до зачервяване.

Продукти

  • 350 г бяло брашно 350 мл хладка вода 20 г прясна мая 0.5 ч.л. сол олио за намазване

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички