Подварак
Рецепта от: Примож Долничар
1. Измийте ориза и ечемика под течаща вода и ги изцедете добре. Поставете ги в тенджера и ги залейте със студена вода - 1 пръст над зърната. Сварете ги до готовност.
2. Пресипете нарязаното кисело зеле от буркан в гювеч. поръсете сухите зеленчуци върху него. Добавете сварените ориз и ечемик заедно с останалата вода от варенето и разбъркайте добре. Добавете още вода, колкото да покрие зелето.
3. В голяма чиния сложете пилешките бутчета и ги поръсете със сол, зехтин, листенца мащерка и майорана, червен пипер и 1-2 капки сос Табаско. Разбъркайте добре, като втриете всичко добре в месото. Нарежете свинското на пържоли и ги поставете в голяма чиния. Овкусете ги със сол, зехтин, розмарин и горчица. Разбъркайте добре, като втриете продуктите в месото. Оставете двата вида месо да се мариноват 30 минути.
4. Подредете свинските пържоли върху зелето, а върху тях подредете пилешките бутчета. Захлупете гювеча и го поставете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 45 минути. Отстранете капака и печете още 30 минути. Последните 10 минути печете само отгоре, на 200 градуса.
5. Сервирайте порция подварак, поръсена с топли свински пръжки.
Продукти
- 1 голям буркан нарязано кисело зеле
- 1 ч.ч. сме от ориз и ечемик
- 3 с.л. сушени зеленчуци
- сол
- 500 г долни пилешки бутчета
- 500 г свински врат
- зехтин
- мащерка, майорана, розмарин
- червен пипер
- горчица
- сос Табаско
- свински пръжки
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол