1. В голяма купа сипете брашното, захарта, сухата мая и настърганото индийско орехче. Добавете солта, меда и олиото. Разбъркайте сместа с ръка и добавете на тънка струйка 550 мл вода. Замесете и ако е необходимо, добавете още вода. Тестото трябва да е леко лепкаво.

2. Оформете тестото на топка и го поставете в назамана със зехтин купа. Покрийте и оставете да втаса за 20 минути.

3. Разделете тестото на порции от по 160 г. Оформете парчетата на топки и ги подредете върху набрашнена повърхност. Покрийте с кърпа и оставете да втасат за 15-20 минути.

4. В купа смесете подправките за заатар и добавете олиото. Разбъркайте.

5. Разточете тънко една топка тесто, с помощта на точилка. сипете 1 пълна супена лъжица заатар върху тестото и го разнесете равномерно, като оставите 2 см свободни по края. Поставете в тава с дупки и печете в предварително загрята фурна на 250 градуса 8-10 минути. Печете хлябовете един по един.

Продукти

  • 1 кг бяло брашно
  • 1 ч.л. захар
  • 2 1/2 ч.л. фина сол
  • 2 с.л. суха мая
  • 1/2 ч.л. прясно настъргано индийско орехче
  • 2 с.л. течен мед
  • 550-650 мл топла вода
  • 150 мл олио
  • За сместа заатар:
  • 1 с.л. запечен сусам
  • 1 с.л. сумак
  • 2 с.л. сушен риган
  • 125 мл олио

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички