Плосък хляб манух
Рецепта от: Шейн Делия
1. В голяма купа сипете брашното, захарта, сухата мая и настърганото индийско орехче. Добавете солта, меда и олиото. Разбъркайте сместа с ръка и добавете на тънка струйка 550 мл вода. Замесете и ако е необходимо, добавете още вода. Тестото трябва да е леко лепкаво.
2. Оформете тестото на топка и го поставете в назамана със зехтин купа. Покрийте и оставете да втаса за 20 минути.
3. Разделете тестото на порции от по 160 г. Оформете парчетата на топки и ги подредете върху набрашнена повърхност. Покрийте с кърпа и оставете да втасат за 15-20 минути.
4. В купа смесете подправките за заатар и добавете олиото. Разбъркайте.
5. Разточете тънко една топка тесто, с помощта на точилка. сипете 1 пълна супена лъжица заатар върху тестото и го разнесете равномерно, като оставите 2 см свободни по края. Поставете в тава с дупки и печете в предварително загрята фурна на 250 градуса 8-10 минути. Печете хлябовете един по един.
Продукти
- 1 кг бяло брашно
- 1 ч.л. захар
- 2 1/2 ч.л. фина сол
- 2 с.л. суха мая
- 1/2 ч.л. прясно настъргано индийско орехче
- 2 с.л. течен мед
- 550-650 мл топла вода
- 150 мл олио
- За сместа заатар:
- 1 с.л. запечен сусам
- 1 с.л. сумак
- 2 с.л. сушен риган
- 125 мл олио
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща
Рецепти Рудолф ван Веен
Италиански солен кейк
Рецепти Божана Кацарова
Понички със сладкарски крем