Плодови кошнички
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Разточете тестото на по-тънко. Отрежете големи квадрати от него, а след това кръгчета по-големи от дъната на формичките за мъфини от външната им страна. Набодете кръгчетата с вилица и ги намажете с яйце или с вода. След това ги потопете от едната страна в захар. Намажете обилно формичките за мъфини от обратната им страна с масло и сложете кръгчетата върху тях със захарта навън - не притискайте тестото. Изпечете кошничките за 12 минути на 180 градуса.
2. За сладкарския крем сложете млякото да заври заедно със сърцевината на шушулката ванилия и с половината захар. Отделно разбийте жълтъците с другата половина захар, добавете и брашното. Щом заври млякото сипете малко от него в купичката при жълтъците и разбъркайте. След това изсипете жълтъчената смес в тенджерата при млякото и бъркайте поне 2 минути. След това изсипете крема в чиния или тава, изплакната със студена вода и го покрийте с прозрачно фолио. Оставете го да изстине и след това го сложете за кратко в хладилник.
3. Разтопете шоколада и с него намажете вътрешността на кошничките за изолация от крема. След това сипете от крема, но не догоре. Украсете с атрактивно нарязани различни екзотични плодове. Поръсете с кокосови стърготини.
2. За сладкарския крем сложете млякото да заври заедно със сърцевината на шушулката ванилия и с половината захар. Отделно разбийте жълтъците с другата половина захар, добавете и брашното. Щом заври млякото сипете малко от него в купичката при жълтъците и разбъркайте. След това изсипете жълтъчената смес в тенджерата при млякото и бъркайте поне 2 минути. След това изсипете крема в чиния или тава, изплакната със студена вода и го покрийте с прозрачно фолио. Оставете го да изстине и след това го сложете за кратко в хладилник.
3. Разтопете шоколада и с него намажете вътрешността на кошничките за изолация от крема. След това сипете от крема, но не догоре. Украсете с атрактивно нарязани различни екзотични плодове. Поръсете с кокосови стърготини.
Продукти
- За кошничките:250 г многолистно тесто 1 яйце 8 с.л. захарЗа сладкарския крем:2 жълтъка 250 мл прясно мляко 1 шушулка ванилия 1 с.л. брашно 75 г захарЗа гарниране:100 г натурален шоколад 6 с.л. кокосови стърготини сезонни плодове
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене