Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Плодови кошнички

категория 0/5
1. Разточете тестото на по-тънко. Отрежете големи квадрати от него, а след това кръгчета по-големи от дъната на формичките за мъфини от външната им страна. Набодете кръгчетата с вилица и ги намажете с яйце или с вода. След това ги потопете от едната страна в захар. Намажете обилно формичките за мъфини от обратната им страна с масло и сложете кръгчетата върху тях със захарта навън - не притискайте тестото. Изпечете кошничките за 12 минути на 180 градуса.
2. За сладкарския крем сложете млякото да заври заедно със сърцевината на шушулката ванилия и с половината захар. Отделно разбийте жълтъците с другата половина захар, добавете и брашното. Щом заври млякото сипете малко от него в купичката при жълтъците и разбъркайте. След това изсипете жълтъчената смес в тенджерата при млякото и бъркайте поне 2 минути. След това изсипете крема в чиния или тава, изплакната със студена вода и го покрийте с прозрачно фолио. Оставете го да изстине и след това го сложете за кратко в хладилник.
3. Разтопете шоколада и с него намажете вътрешността на кошничките за изолация от крема. След това сипете от крема, но не догоре. Украсете с атрактивно нарязани различни екзотични плодове. Поръсете с кокосови стърготини.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен