Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Плодова саварина

категория 0/5
1. За тестото първо затоплете млякото в тенджерка заедно със захарта. В купа сложете брашното, солта и яйцата и разбийте с миксер. Дръпнете млякото от котлона и добавете маята към него. Добавете сместа към разбитите брашно и яйца. Разбийте. накрая добавете мекото масло на кубчета и разбийте до получаване на гладко тесто.
2. Намаслете хубаво форма за кекс с дупка и изсипете сместа в нея. Оставете формата да престои 1 час.
3. За сладкарския крем загрейте прясното мляко с половината захар и вътрешността на шушулката ванилия. В купа разбъркайте жълтъците с останалата захар и малко студено мляко. Добавете брашното и разбъркайте до гладкост. Добавете малко от топлото мляко към жълтъците и разбъркайте. Върнете цялата смес в тенджерката с млякото и бъркайте в продължение на 5 минути докато кремът се сгъсти. Изсипете крема върху изплакнат със студена вода плосък съд и покрийте с прозрачно фолио. Оставете крема да изстине.
4. Сложете водата в тенджерка да заври и добавете захарта. Обелете корите на портокала и лайма с помощта на белачка и ги добавете и тях. Добавете рома и варете сиропа на тих огън в продължение на 10 минути докато се сгъсти.
5. Пресипете поизстиналия сироп в купа. Извадете изстиналата саварина от формата и я потопете в купата със сиропа. Оставете известно време потопена едната страна, а след това другата страна на сладкиша. Може да заливате сладкиша с помощта на черпак. Прехвърлете напоения сладкиш върху поднос.
6. Разбъркайте сладкарския крем и го прехвърлете в пош с гладък накрайник.
Направете един кръг от крем върху саварината. върху него подредете резени мандарина и смокиня, звездички карамбола и клонче френско грозде. Поръсете с пудра захар.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен