Плодова салата с мед и канела
Рецепта от: Стоян и Лора
1. В касерола смесете захарта, 100 мл вода, канелата и меда. Когато захарта се разтвори, дръпнете съда от котлона и охладете сместа.
2. Извадете канелата. Смесете сиропа с настърганата кора на лайма и 3-4 с.л. от сока му, добавете и сока от 1/2 портокал и рома.
3. Обелете ябълките и крушата и ги нарежете на кубчета. Залейте ги със сиропа и ги оставете да се овкусят добре. След това ги извадете.
4. Нарежете нара на две и отделете зрънцата му в купа. Кивито, ананаса, останалите портокали и мандарините обелете и нарежете на кубчета.
5. Смесете всички плодове в купа. Разбъркайте хубаво и поръсете с нарязана на ситно мента.
2. Извадете канелата. Смесете сиропа с настърганата кора на лайма и 3-4 с.л. от сока му, добавете и сока от 1/2 портокал и рома.
3. Обелете ябълките и крушата и ги нарежете на кубчета. Залейте ги със сиропа и ги оставете да се овкусят добре. След това ги извадете.
4. Нарежете нара на две и отделете зрънцата му в купа. Кивито, ананаса, останалите портокали и мандарините обелете и нарежете на кубчета.
5. Смесете всички плодове в купа. Разбъркайте хубаво и поръсете с нарязана на ситно мента.
Продукти
- 2 ябълки Златна превъзходна 1 круша 2 портокала 2 мандарини 2 киви 0.5 ананас 1 нар 4 стръка мента 1 лайм 80 г захар 4 с.л. мед 1 пръчка канела 1 с.л. ром
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“
Рецепти Стоян и Лора
Палачинки със зелен сос и сирене
Рецепти Стоян и Лора
Тарт с желирани плодове
Рецепти Стоян и Лора
Козуначени топчета с домашен течен шоколад
Рецепти Стоян и Лора
Курабийките на мама Еми
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Стоян и Лора
Мъфини с мак
Рецепти Стоян и Лора
Супа от чушки