Начин на приготвяне:
1. За дресинга за салатата сипете захарта в тенджерка заедно с 1/2 ч.ч. вода и оставете сместа да заври. Добавете и сушен корен джинджифил на люспи. Варете захарния сироп докато започне да се сгъстява. Дръпнете от котлона и оставете да поизстине.
2. В купа сипете пастата (пюре) от тамаринд, фино настърганата кора от лайм и сока му. Разбъркайте до хомогенност. нарежете на ситно листата мента и добавете и тях. Добавете охладения захарен сироп и разбъркайте добре.
3. Обелете мангото и го нарежете на резени. Обеленият ананас нарежете на кубчета. Обелете плодовете личи, разрежете ги на две и отстранете костилките им. Разрежете на половинки зърната грозде. Подредете всички плодове в дълбока чиния.
4. Запечете кокосовия чипс в сух тиган заедно с щипка люспи сушен джинджифил. Залейте плодовете с дресинга. Поръсете с кокосовия чипс.
Продукти
- 4 бр. личи
- 1/2 ч.ч. черно грозде без семки
- 2 бр. манго
- 1/2 ананас
- 2 с.л. захар
- 1/2 ч.л. паста от тамаринд
- 1 лайм, настъргана кора и сок
- 1 с.л. сушен джинджифил на люспи
- 3 стръка мента
- 2 с.л. кокосов чипс