Начин на приготвяне:

1. За дресинга за салатата сипете захарта в тенджерка заедно с 1/2 ч.ч. вода и оставете сместа да заври. Добавете и сушен корен джинджифил на люспи. Варете захарния сироп докато започне да се сгъстява. Дръпнете от котлона и оставете да поизстине.

2. В купа сипете пастата (пюре) от тамаринд, фино настърганата кора от лайм и сока му. Разбъркайте до хомогенност. нарежете на ситно листата мента и добавете и тях. Добавете охладения захарен сироп и разбъркайте добре.

3. Обелете мангото и го нарежете на резени. Обеленият ананас нарежете на кубчета. Обелете плодовете личи, разрежете ги на две и отстранете костилките им. Разрежете на половинки зърната грозде. Подредете всички плодове в дълбока чиния.

4. Запечете кокосовия чипс в сух тиган заедно с щипка люспи сушен джинджифил. Залейте плодовете с дресинга. Поръсете с кокосовия чипс.

Продукти

  • 4 бр. личи
  • 1/2 ч.ч. черно грозде без семки
  • 2 бр. манго
  • 1/2 ананас
  • 2 с.л. захар
  • 1/2 ч.л. паста от тамаринд
  • 1 лайм, настъргана кора и сок
  • 1 с.л. сушен джинджифил на люспи
  • 3 стръка мента
  • 2 с.л. кокосов чипс

 

Свързани рецепти