Плодов сладкиш с бита сметана

Плодов сладкиш с бита сметана
Предаване: Пекарната на Рудолф: Малките пекариГледайте в: Вторник, 18 май от 13:00 | Вторник, 18 май от 13:30

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 180⁰С. Застелете тава за печене (45х30 см) с хартия за печене.
  2. С помощта на кухненска везна претеглете яйцата заедно с черупките. Приблизителната им тежест трябва да бъде 400 г. Брашното, маслото и захарта трябва да са в същото количеството катояйцата, така че направете корекции, ако се налага.
  3. Разтопете маслото и го оставете да се охлади леко. Разбийте яйцата с миксер за около 5 минути, докато се получи пяна. Добавете захарата малко по малко и продължете да разбивате още 2 минути. Внимателно добавете разтопеното масло, като разбивате на по-ниска скорост. След това добавете брашното лъжица по лъжица и разбийте докато то се поеме от сместа.
  4. Изсипете сместа в тавата. Нарежете прасковата на тънки резени и ги разпределете върху тестото заедно с малините и боровинките. Печете сладкиша 30 минути, до златист цвят.
  5. Разбийте сметаната със захарта, с помощта на миксер, докато стане плътна. С помощта на лъжица пресипете сметаната в пош с назъбен накрайник.
  6. Шприцовайте рози от бита сметана по всички краища на сладкиша. Поръсете с пудра захар.

Продукти

  • 6 яйца
  • 400 г брашно
  • 400 г масло
  • 400 г захар
  • 300 г малини
  • 300 г боровинки
  • 1 праскова
  • 400 мл бита сметана
  • 40 г захар
  • пудра захар за поръсване

Свързани рецепти