Плодов сладкиш с бита сметана
Рецепта от: Рудолф ван Веен
Един лесен за приготвяне сладкиш с много плодове. Украсен с рози от бита сметана и поръсен с пудра захар, сладкишът се превръща в наистина специален десерт.
Продукти
- 6 яйца
- 400 г брашно
- 400 г масло
- 400 г захар
- 300 г малини
- 300 г боровинки
- 1 праскова
- 400 мл бита сметана
- 40 г захар
- пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
- 1. Загрейте фурната на 180⁰С. Застелете тава за печене (45х30 см) с хартия за печене.
- 2. С помощта на кухненска везна претеглете яйцата заедно с черупките. Приблизителната им тежест трябва да бъде 400 г. Брашното, маслото и захарта трябва да са в същото количеството катояйцата, така че направете корекции, ако се налага.
- 3. Разтопете маслото и го оставете да се охлади леко. Разбийте яйцата с миксер за около 5 минути, докато се получи пяна. Добавете захарата малко по малко и продължете да разбивате още 2 минути. 4. Внимателно добавете разтопеното масло, като разбивате на по-ниска скорост. След това добавете брашното лъжица по лъжица и разбийте докато то се поеме от сместа.
- 5. Изсипете сместа в тавата. Нарежете прасковата на тънки резени и ги разпределете върху тестото заедно с малините и боровинките. Печете сладкиша 30 минути, до златист цвят.
- 6. Разбийте сметаната със захарта, с помощта на миксер, докато стане плътна. С помощта на лъжица пресипете сметаната в пош с назъбен накрайник.
- 7. Шприцовайте рози от бита сметана по всички краища на сладкиша. Поръсете с пудра захар.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Марк Мориарти
Класически плодови тарталети
Рецепти Рудолф ван Веен
Лимоново тирамису
Рецепти Рудолф ван Веен
Ванилово-лимонов тарт
Рецепти Ейнсли Хариът
Ямайски джинджифилов сладкиш с лимонова глазура
Рецепти Надия Хюсеин
Надупчен кейк с кафе и портокалов крем
Рецепти Надия Хюсеин
Чийзкейк "Итън мес"
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадови пеперуди
Рецепти Кирстен Тиболс
Бабка с шоколадов пълнеж