Начин на приготвяне:

1. За тестото сипете брашното в купа. Добавете овесените ядки, захарта, бакпулвера и солта. Разбъркайте.
2. Добавете студеното масло, нарязано на малки кубчета и предварително разбитото яйце. С ръце смесете продуктите, като ги претривате. Целта е да се получат трохи.
3. Намажете с масло дъното и стените на дълбока тава. Постелете хартия за печене. Разстелете 2/3 от тестото на дъното на тавата с помощта на мокра лъжица. Запечете тестото в предварително загрята фурна на 180 градуса за 5 минути.
4. За пълнежа нарежете на четвъртинки измитите и почистени от дръжките ягоди и ги сложете в купа. Поръсете със захар, лимонов сок и царевично нишесте. Разбъркайте.
5. Разстелете ягодите върху запеченото тесто, на един слой. Върху тях накъсайте на малки парченца останалото тесто. Печете сладкиша 40 минути.
6. След изпичане оставете сладкиша да изстине добре и тогава го нарежете на правоъгълни парчета.

Продукти

  • 2 ч.ч. брашно с набухвател
  • 1 ч.ч. овесени ядки
  • 1 ч.ч. захар
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • щипка сол
  • 200 г студено масло
  • 1 яйце

За пълнежа:

  • 3 ч.ч. ягоди
  • 6 с.л. захар
  • 4 с.л. царевично нишесте

Свързани рецепти