Начин на приготвяне:

1. Залейте овесените ядки с прясното мляко и ги оставете да се накиснат за 10-15 минути.
2. Добавете бакпулвера и канелата към брашното и ги пресейте в купа.
3. Нарежете сушените ябълки на тънки ивички и ги добавете при брашното заедно със сушените череши и филираните бадеми. Разбийте леко яйцето в купичка и го добавете. След това добавете меда и кафявата захар. Разбъркайте. Накрая добавете млякото с овесени ядки и разбъркайте хубаво, но не дълго, за да стане хлябът по-мек.
4. Намаслете дълбока правоъгълна форма за кекс и постелете дъното и стените и с хартия за печене. Изсипете сместа в нея и я разпределете равномерно. Печете хляба на 180 градуса 45 минути.
5. поднесете хляба топъл или студен за закуска, гарниран с мед и рикота. Може да запазите хляба в хладилник и да препечете филийките в тостер преди поднасяне.

Продукти

  • 50 г овесени ядки
  • 300 мл прясно мляко
  • 240 г брашно с набухвател
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 125 г сушени череши
  • 50 г сушени ябълки
  • 75 г мека кафява захар
  • 1 ч.л. канела
  • 1 яйце
  • 3 с.л. мед
  • 3 с.л. филирани бадеми

Свързани рецепти