Начин на приготвяне:
1. Разпределете на дъното на две винени чаши плодове – зърна гроде, малини, къпини.
2. За сабайон сипете в купа жълтъците и яйцето. Добавете захарта /ако желаете десертът да е по-сладък, добавете 5-6 с.л. захар/ и червеното вино.
3. Поставете купата на водна баня и бъркайте с помощта на тел, докато сместа не стане пухкава и не изсветлее – около 10 минути.
4. Сипете сабайон върху плодовете и поднесете.
2. За сабайон сипете в купа жълтъците и яйцето. Добавете захарта /ако желаете десертът да е по-сладък, добавете 5-6 с.л. захар/ и червеното вино.
3. Поставете купата на водна баня и бъркайте с помощта на тел, докато сместа не стане пухкава и не изсветлее – около 10 минути.
4. Сипете сабайон върху плодовете и поднесете.
Продукти
- зърна бяло грозде
- малини
- къпини
- 2 жълтъка
- 1 яйце
- 4 с.л. захар
- 1 в.ч. вино сира