Пълнено пиле със сушени плодове и лешници
Рецепта от: Ненад Великович
1. Обезкостете пилето.
2. Намажете с мед вътрешността на пилето. Нарежете на едро сушените плодове и ги поставете по средата на пилето. Завийте пилето внимателно и го увийте с готварски канап като канап. Поставете пилето в тенджера и го полейте с олио.
3. В купа смесете уискито, счуканите на едро лешници и малко мед. Разбъркайте и нанесете сместа върху пилето. Сложете пилето да се пече във фурната на 200 градуса за 40 минути.
4. Направете качамак, като във вряща подсолена вода сипвате на струйка царевично брашно и бъркате с дървена лъжица. Намалете огъня и добавете нарязаните на кубчета чушка и лук.
5. Отстранете конеца от изпеченото пиле и го нарежете на филии. Сервирайте пилето с топъл качамак.
2. Намажете с мед вътрешността на пилето. Нарежете на едро сушените плодове и ги поставете по средата на пилето. Завийте пилето внимателно и го увийте с готварски канап като канап. Поставете пилето в тенджера и го полейте с олио.
3. В купа смесете уискито, счуканите на едро лешници и малко мед. Разбъркайте и нанесете сместа върху пилето. Сложете пилето да се пече във фурната на 200 градуса за 40 минути.
4. Направете качамак, като във вряща подсолена вода сипвате на струйка царевично брашно и бъркате с дървена лъжица. Намалете огъня и добавете нарязаните на кубчета чушка и лук.
5. Отстранете конеца от изпеченото пиле и го нарежете на филии. Сервирайте пилето с топъл качамак.
Продукти
- 1 бр. свободно отглеждано пиле 5 сушени смокини 5 сушени сливи без костилка 5 сушени кайсии 1 шепа лешници 100 мл уиски или бърбън 3 с.л. мед сол и черен пипер олио царевично брашно 1 червена или зелена чушка 1 бучка масло 1 глава лук
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Джейми Оливър
Три вида ризото