1. Обезкостете пилето.
2. Намажете с мед вътрешността на пилето. Нарежете на едро сушените плодове и ги поставете по средата на пилето. Завийте пилето внимателно и го увийте с готварски канап като канап. Поставете пилето в тенджера и го полейте с олио.
3. В купа смесете уискито, счуканите на едро лешници и малко мед. Разбъркайте и нанесете сместа върху пилето. Сложете пилето да се пече във фурната на 200 градуса за 40 минути.
4. Направете качамак, като във вряща подсолена вода сипвате на струйка царевично брашно и бъркате с дървена лъжица. Намалете огъня и добавете нарязаните на кубчета чушка и лук.
5. Отстранете конеца от изпеченото пиле и го нарежете на филии. Сервирайте пилето с топъл качамак.

Продукти

  • 1 бр. свободно отглеждано пиле 5 сушени смокини 5 сушени сливи без костилка 5 сушени кайсии 1 шепа лешници 100 мл уиски или бърбън 3 с.л. мед сол и черен пипер олио царевично брашно 1 червена или зелена чушка 1 бучка масло 1 глава лук

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички