Пълнени ябълки с кайма
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Задушете каймата заедно с нарязаните на ситно лук и чесън.
2. Добавете доматеното пюре и подправките - по малко карамфил, дафинов лист, мащерка. Разбъркайте и натрошете бисквитите. Сипете червено вино и оставете сместа да се запържи.
3. Задушете няколко кръгчета лук в зехтин, за да омекнат.
4. Обелете ябълките и ги срежете на две половини. Издълбайте вътрешността на всяка половина с помощта на лъжица за сладолед или чаена лъжичка. Напълнете ябълките с кайма, а отгоре сложете лучени кръгчета. Поръсете с настърган кашкавал.
5. Изпечете ябълките за 20 минути на 180 градуса.
2. Добавете доматеното пюре и подправките - по малко карамфил, дафинов лист, мащерка. Разбъркайте и натрошете бисквитите. Сипете червено вино и оставете сместа да се запържи.
3. Задушете няколко кръгчета лук в зехтин, за да омекнат.
4. Обелете ябълките и ги срежете на две половини. Издълбайте вътрешността на всяка половина с помощта на лъжица за сладолед или чаена лъжичка. Напълнете ябълките с кайма, а отгоре сложете лучени кръгчета. Поръсете с настърган кашкавал.
5. Изпечете ябълките за 20 минути на 180 градуса.
Продукти
- 2 глави лук 1 скилидка чесън 2 бисквити с канела и индийско орехче 30 г масло 1 с.л. доматено пюре 1 с.л. подправки за холандска яхния хаше червено вино 4 ябълки 100 г настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пушена сьомга със салца от чили
Рецепти Джейми Оливър
Испански омлет