1. Задушете каймата заедно с нарязаните на ситно лук и чесън.
2. Добавете доматеното пюре и подправките - по малко карамфил, дафинов лист, мащерка. Разбъркайте и натрошете бисквитите. Сипете червено вино и оставете сместа да се запържи.
3. Задушете няколко кръгчета лук в зехтин, за да омекнат.
4. Обелете ябълките и ги срежете на две половини. Издълбайте вътрешността на всяка половина с помощта на лъжица за сладолед или чаена лъжичка. Напълнете ябълките с кайма, а отгоре сложете лучени кръгчета. Поръсете с настърган кашкавал.
5. Изпечете ябълките за 20 минути на 180 градуса.

Продукти

  • 2 глави лук 1 скилидка чесън 2 бисквити с канела и индийско орехче 30 г масло 1 с.л. доматено пюре 1 с.л. подправки за холандска яхния хаше червено вино 4 ябълки 100 г настърган кашкавал

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички