Начин на приготвяне:
1. Задушете каймата заедно с нарязаните на ситно лук и чесън.
2. Добавете доматеното пюре и подправките - по малко карамфил, дафинов лист, мащерка. Разбъркайте и натрошете бисквитите. Сипете червено вино и оставете сместа да се запържи.
3. Задушете няколко кръгчета лук в зехтин, за да омекнат.
4. Обелете ябълките и ги срежете на две половини. Издълбайте вътрешността на всяка половина с помощта на лъжица за сладолед или чаена лъжичка. Напълнете ябълките с кайма, а отгоре сложете лучени кръгчета. Поръсете с настърган кашкавал.
5. Изпечете ябълките за 20 минути на 180 градуса.
2. Добавете доматеното пюре и подправките - по малко карамфил, дафинов лист, мащерка. Разбъркайте и натрошете бисквитите. Сипете червено вино и оставете сместа да се запържи.
3. Задушете няколко кръгчета лук в зехтин, за да омекнат.
4. Обелете ябълките и ги срежете на две половини. Издълбайте вътрешността на всяка половина с помощта на лъжица за сладолед или чаена лъжичка. Напълнете ябълките с кайма, а отгоре сложете лучени кръгчета. Поръсете с настърган кашкавал.
5. Изпечете ябълките за 20 минути на 180 градуса.
Продукти
- 2 глави лук
- 1 скилидка чесън
- 2 бисквити с канела и индийско орехче
- 30 г масло
- 1 с.л. доматено пюре
- 1 с.л. подправки за холандска яхния хаше
- червено вино
- 4 ябълки
- 100 г настърган кашкавал