Пълнени ябълки с кайма

Пълнени ябълки с кайма

Начин на приготвяне:

В тиган с малко олио запържете каймата, като я намачквате. Към нея добавете нарязаните на ситно чесън и лук и разбъркайте. Овкусете с по една щипка от различните подправки, добавете и малко сол и черен пипер. След това добавете доматеното пюре и разбъркайте. Натрошете бисквитите върху каймата и оставете пълнежа да къкри на тих огън.
Обелете ябълките и им отрежете капачета отгоре. Издълбайте ги с помощта на супена лъжица или друх подходящ прибор. Напълнете ги със сместа от кайма и ги наредете в леко подмазана тавичка. Поръсете ябълките отгоре с кръгчета лук и настърган кашкавал. капачетата на ябълките сложете отстрани в тавичката. Изпечете ябълките за около 20 минути на 200 градуса.
Отделно изпечете дребни картофи за гарнитура.
За салатата наржете цикорията в купа. Добавете оцета, зехтина, горчицата, сиренето на кубчета. зеленият фасул нарежете надълго и го бланширайте във вряща подсолена вода за 2 минути и след това го измийте със студена вода. Добавете го към салатата и разбъркайте внимателно.
Сревирайте по две печени ябълки на човек, като поставите капачетата им отгоре. Поръсете ги със ситно нарязан див лук. Гарнирайте с печените картофи и салатата.

Продукти

  • 2 глави лук
  • 1 скилидка чесън
  • 400 г телешка кайма
  • 50 г доматено пюре
  • 2 бр. джинджифилови бисквити
  • слънчогледово олио
  • сол и черен пипер
  • 1 ч.л. смес от подправки - канела
  • индийско орехче
  • дафинов лист
  • чесън
  • 8 ябълки Елстар
  • 100 г настърган кашкавал
  • 0.25 връзка див лук
  • 700 г пресни дребни картофи

За салатата:

  • 250 г зелен фасул
  • 1 червена цикория "Радичио"
  • 50 г краве сирене
  • 3 с.л. зехтин екстра върджин
  • 1 с.л. винен оцет
  • 1 ч.л горчица

Свързани рецепти