Пълнени ябълки с кайма
Рецепта от: Рудолф ван Веен
В тиган с малко олио запържете каймата, като я намачквате. Към нея добавете нарязаните на ситно чесън и лук и разбъркайте. Овкусете с по една щипка от различните подправки, добавете и малко сол и черен пипер. След това добавете доматеното пюре и разбъркайте. Натрошете бисквитите върху каймата и оставете пълнежа да къкри на тих огън.
Обелете ябълките и им отрежете капачета отгоре. Издълбайте ги с помощта на супена лъжица или друх подходящ прибор. Напълнете ги със сместа от кайма и ги наредете в леко подмазана тавичка. Поръсете ябълките отгоре с кръгчета лук и настърган кашкавал. капачетата на ябълките сложете отстрани в тавичката. Изпечете ябълките за около 20 минути на 200 градуса.
Отделно изпечете дребни картофи за гарнитура.
За салатата наржете цикорията в купа. Добавете оцета, зехтина, горчицата, сиренето на кубчета. зеленият фасул нарежете надълго и го бланширайте във вряща подсолена вода за 2 минути и след това го измийте със студена вода. Добавете го към салатата и разбъркайте внимателно.
Сревирайте по две печени ябълки на човек, като поставите капачетата им отгоре. Поръсете ги със ситно нарязан див лук. Гарнирайте с печените картофи и салатата.
Обелете ябълките и им отрежете капачета отгоре. Издълбайте ги с помощта на супена лъжица или друх подходящ прибор. Напълнете ги със сместа от кайма и ги наредете в леко подмазана тавичка. Поръсете ябълките отгоре с кръгчета лук и настърган кашкавал. капачетата на ябълките сложете отстрани в тавичката. Изпечете ябълките за около 20 минути на 200 градуса.
Отделно изпечете дребни картофи за гарнитура.
За салатата наржете цикорията в купа. Добавете оцета, зехтина, горчицата, сиренето на кубчета. зеленият фасул нарежете надълго и го бланширайте във вряща подсолена вода за 2 минути и след това го измийте със студена вода. Добавете го към салатата и разбъркайте внимателно.
Сревирайте по две печени ябълки на човек, като поставите капачетата им отгоре. Поръсете ги със ситно нарязан див лук. Гарнирайте с печените картофи и салатата.
Продукти
- 2 глави лук 1 скилидка чесън 400 г телешка кайма 50 г доматено пюре 2 бр. джинджифилови бисквити слънчогледово олио сол и черен пипер 1 ч.л. смес от подправки - канела индийско орехче дафинов лист чесън 8 ябълки Елстар 100 г настърган кашкавал 0.25 връзка див лук 700 г пресни дребни картофиЗа салатата:250 г зелен фасул 1 червена цикория "Радичио" 50 г краве сирене 3 с.л. зехтин екстра върджин 1 с.л. винен оцет 1 ч.л горчица
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне