Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Пълнени ябълки с кайма

категория 0/5
В тиган с малко олио запържете каймата, като я намачквате. Към нея добавете нарязаните на ситно чесън и лук и разбъркайте. Овкусете с по една щипка от различните подправки, добавете и малко сол и черен пипер. След това добавете доматеното пюре и разбъркайте. Натрошете бисквитите върху каймата и оставете пълнежа да къкри на тих огън.
Обелете ябълките и им отрежете капачета отгоре. Издълбайте ги с помощта на супена лъжица или друх подходящ прибор. Напълнете ги със сместа от кайма и ги наредете в леко подмазана тавичка. Поръсете ябълките отгоре с кръгчета лук и настърган кашкавал. капачетата на ябълките сложете отстрани в тавичката. Изпечете ябълките за около 20 минути на 200 градуса.
Отделно изпечете дребни картофи за гарнитура.
За салатата наржете цикорията в купа. Добавете оцета, зехтина, горчицата, сиренето на кубчета. зеленият фасул нарежете надълго и го бланширайте във вряща подсолена вода за 2 минути и след това го измийте със студена вода. Добавете го към салатата и разбъркайте внимателно.
Сревирайте по две печени ябълки на човек, като поставите капачетата им отгоре. Поръсете ги със ситно нарязан див лук. Гарнирайте с печените картофи и салатата.
За деца:
не
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен