Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Пълнени тиквички с рататуй и сьомга с билкова коричка

категория 0/5
1. Нарежете на ситно зеленчуците за рататуя - лука, чесъна, чушката, тиквичката, патладжана и доматите. Запържете лука и чесъна в зехтин, а след това добавете тиквичките, чушките и патладжана. След 2 минути добавете доматите и стрък мащерка. Овкусете със сол и черен пипер и оставете рататуя да къкри 5 мин.
2. Издълбайте с лъжичка за топчета или обикновена бейби тиквичките. Ако ползвате обикновени тиквички, може да направите лодки или пънчета от тях. Напълнете тиквичките с рататуй и ги наредете в тавичка, постлана с хартия за печене. Изпечете ги за 25 минути на 180 градуса.
3. Нарежете филето на четири парчета, като отстранявате внимателно кожата му. Поставете парчетата в тавичка. Изтискайте лимона. Овкусете ги със сол, пипер и зехтин.
4. Нарежете на кубчета или настържете хляба, а магданозът на ситно. Смесете ги, овкусете ги със сол и пипер и капнете малко зехтин. Разбъркайте и постелете хлебните трохи върху рибата. Сложете я да се пече на 15-тата минута от печенето на тиквичките.
5. Сварете пресни картофи и ги изцедете. Разрежете ги наполовина и ги запържете в зехтин. Накрая на приготвянето им добавете морска сол, лимонов сок и настъргана лимонова кора.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен