1. Нарежете на ситно зеленчуците за рататуя - лука, чесъна, чушката, тиквичката, патладжана и доматите. Запържете лука и чесъна в зехтин, а след това добавете тиквичките, чушките и патладжана. След 2 минути добавете доматите и стрък мащерка. Овкусете със сол и черен пипер и оставете рататуя да къкри 5 мин.
2. Издълбайте с лъжичка за топчета или обикновена бейби тиквичките. Ако ползвате обикновени тиквички, може да направите лодки или пънчета от тях. Напълнете тиквичките с рататуй и ги наредете в тавичка, постлана с хартия за печене. Изпечете ги за 25 минути на 180 градуса.
3. Нарежете филето на четири парчета, като отстранявате внимателно кожата му. Поставете парчетата в тавичка. Изтискайте лимона. Овкусете ги със сол, пипер и зехтин.
4. Нарежете на кубчета или настържете хляба, а магданозът на ситно. Смесете ги, овкусете ги със сол и пипер и капнете малко зехтин. Разбъркайте и постелете хлебните трохи върху рибата. Сложете я да се пече на 15-тата минута от печенето на тиквичките.
5. Сварете пресни картофи и ги изцедете. Разрежете ги наполовина и ги запържете в зехтин. Накрая на приготвянето им добавете морска сол, лимонов сок и настъргана лимонова кора.

Продукти

  • За тиквичките:1 глава лук 1 скилидка чесън 1 червена чушка 1 тъмнозелена тиквичка 1 жълта тиквичка 8 кръгли бейби тиквички или 4 обикновени тиквички 1 патладжан 2 домата 3 стръка мащерка сол и черен пипер зехтинЗа сьомгата:500 г филе от сьомга сол и черен пипер зехтин 1 лимон сок 2 филии стар бял хляб 1 връзка магданоз сол и черен пиперЗа картофите:400 г пресни картофи зехтин 1 лимон настъргана кора и сок морска сол

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички