Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Пълнени тиквички с пилешки дробчета и бадеми

категория 0/5
1. Нарежете лука на полумесеци и го сложете в тиган с мазнина да се запържи. След 1-2 минути добавете накълцаните на дребно пилешки дробчета и разбъркайте. Добавете и нарязаните чушки на ивички, а лютото чушле - на колелца. Овкусете със сол и черен пипер и оставете сместа да се готви на слаб огън.
2. Разрежете по дължина тиквичката на две и издълбайте вътрешността на половинките с помощта на супена лъжица.
3. Напълнете тиквичките със сместа от дробчета и зеленчуци. Притиснете.
4. Разбийте яйцето в купа. В чиния сложете известно количество брашно. Внимателно оваляйте пълнената тиквичка. С лъжица поръсете яйце само откъм страната на пълнежа. Поръсете с филирани бадеми и ги притиснете леко. Върху тях поръсете с галета.
5. Изпържете тиквичките в тиган с малко мазнина, като ги поставяте първо откъм страната на пълнежа. Пържете по 3-4 минути от всяка страна.
6. За соса тартар сложете майонезата в купа и настържете краставичките в нея. Добавете лимонов сок и разъбъркайте.
7. Сервирайте панираните пълнени тиквички със сос тартар.
За деца:
не
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Ненад Великович