Начин на приготвяне:
1. Нарежете лука на полумесеци и го сложете в тиган с мазнина да се запържи. След 1-2 минути добавете накълцаните на дребно пилешки дробчета и разбъркайте. Добавете и нарязаните чушки на ивички, а лютото чушле - на колелца. Овкусете със сол и черен пипер и оставете сместа да се готви на слаб огън.
2. Разрежете по дължина тиквичката на две и издълбайте вътрешността на половинките с помощта на супена лъжица.
3. Напълнете тиквичките със сместа от дробчета и зеленчуци. Притиснете.
4. Разбийте яйцето в купа. В чиния сложете известно количество брашно. Внимателно оваляйте пълнената тиквичка. С лъжица поръсете яйце само откъм страната на пълнежа. Поръсете с филирани бадеми и ги притиснете леко. Върху тях поръсете с галета.
5. Изпържете тиквичките в тиган с малко мазнина, като ги поставяте първо откъм страната на пълнежа. Пържете по 3-4 минути от всяка страна.
6. За соса тартар сложете майонезата в купа и настържете краставичките в нея. Добавете лимонов сок и разъбъркайте.
7. Сервирайте панираните пълнени тиквички със сос тартар.
2. Разрежете по дължина тиквичката на две и издълбайте вътрешността на половинките с помощта на супена лъжица.
3. Напълнете тиквичките със сместа от дробчета и зеленчуци. Притиснете.
4. Разбийте яйцето в купа. В чиния сложете известно количество брашно. Внимателно оваляйте пълнената тиквичка. С лъжица поръсете яйце само откъм страната на пълнежа. Поръсете с филирани бадеми и ги притиснете леко. Върху тях поръсете с галета.
5. Изпържете тиквичките в тиган с малко мазнина, като ги поставяте първо откъм страната на пълнежа. Пържете по 3-4 минути от всяка страна.
6. За соса тартар сложете майонезата в купа и настържете краставичките в нея. Добавете лимонов сок и разъбъркайте.
7. Сервирайте панираните пълнени тиквички със сос тартар.
Продукти
- 1 глава лук
- 100 г пилешки дробчета
- 0.5 зелена чушка
- 0.5 червена чушка
- 0.5 люта червена чушка
- 1 тиквичка
- сол и черен пипер на вкус
- олио
- 1 яйце
- 1 шепа брашно
- 1 с.л. галета
- 20 г филирани бадеми
За сос тартар:
- 3 с.л. майонеза
- 2 кисели краставички
- 0.5 лимон
- сок