Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Пълнени тиквички с извара и булгур

категория 0/5
1. Разрежете по дължина тиквичките и издълбайте вътрешността им с малко ножче. Стоплете вода в тенджерка и пуснете кубчетата бульон. Щом се разтворят пуснете тиквичките и намалете огъня. Захлупете и варете за около 3 минути.
2. Сварете булгура в съотношение 1:3 в подсолена вода. Опитайте дали е сварен и ако е останала вода, го прецедете.
3. Нарежете лука и чесъна на ситно и ги задушете в тиган с мазнина. Накъсайте или нарежете на парченца гъбите и ги сложете и тях в тигана. Добавете кърито и разбъркайте. когато гъбите се свият, добавете и нарязаната вътрешност от тиквичките за минута. Поръсете с накълцан див лук.
4. Напълнете тиквичките със зеленчуковата смес и ги наредете в тавичка. Отгоре разстелете изварата и настържете на едро пармезан. Запечете тиквичките за 15 минути на 200 градуса.
5. Овкусете булгура със зехтин, нарязан на ситно магданоз и див лук.
6. Сервирайте топлите пълнени тиквички, гарниран с булгур и чери доматчета.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Мунир Тоуб