Пълнени тиквички с извара и булгур

Пълнени тиквички с извара и булгур

Начин на приготвяне:

1. Разрежете по дължина тиквичките и издълбайте вътрешността им с малко ножче. Стоплете вода в тенджерка и пуснете кубчетата бульон. Щом се разтворят пуснете тиквичките и намалете огъня. Захлупете и варете за около 3 минути.
2. Сварете булгура в съотношение 1:3 в подсолена вода. Опитайте дали е сварен и ако е останала вода, го прецедете.
3. Нарежете лука и чесъна на ситно и ги задушете в тиган с мазнина. Накъсайте или нарежете на парченца гъбите и ги сложете и тях в тигана. Добавете кърито и разбъркайте. когато гъбите се свият, добавете и нарязаната вътрешност от тиквичките за минута. Поръсете с накълцан див лук.
4. Напълнете тиквичките със зеленчуковата смес и ги наредете в тавичка. Отгоре разстелете изварата и настържете на едро пармезан. Запечете тиквичките за 15 минути на 200 градуса.
5. Овкусете булгура със зехтин, нарязан на ситно магданоз и див лук.
6. Сервирайте топлите пълнени тиквички, гарниран с булгур и чери доматчета.

Продукти

  • 4 тиквички
  • 2 кубчета зеленчуков бульон
  • 1 л вода
  • 2 бр. гъби портобело
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 200 г булгур
  • 1 ч.л. къри
  • 200 г извара
  • 5 стръка магданоз
  • 100 г настърган пармезан
  • сол и черен пипер
  • 9 чери доматчета

Свързани рецепти