Пълнени тиквички с извара и булгур
Рецепта от: Мунир Тоуб

1. Разрежете по дължина тиквичките и издълбайте вътрешността им с малко ножче. Стоплете вода в тенджерка и пуснете кубчетата бульон. Щом се разтворят пуснете тиквичките и намалете огъня. Захлупете и варете за около 3 минути.
2. Сварете булгура в съотношение 1:3 в подсолена вода. Опитайте дали е сварен и ако е останала вода, го прецедете.
3. Нарежете лука и чесъна на ситно и ги задушете в тиган с мазнина. Накъсайте или нарежете на парченца гъбите и ги сложете и тях в тигана. Добавете кърито и разбъркайте. когато гъбите се свият, добавете и нарязаната вътрешност от тиквичките за минута. Поръсете с накълцан див лук.
4. Напълнете тиквичките със зеленчуковата смес и ги наредете в тавичка. Отгоре разстелете изварата и настържете на едро пармезан. Запечете тиквичките за 15 минути на 200 градуса.
5. Овкусете булгура със зехтин, нарязан на ситно магданоз и див лук.
6. Сервирайте топлите пълнени тиквички, гарниран с булгур и чери доматчета.
2. Сварете булгура в съотношение 1:3 в подсолена вода. Опитайте дали е сварен и ако е останала вода, го прецедете.
3. Нарежете лука и чесъна на ситно и ги задушете в тиган с мазнина. Накъсайте или нарежете на парченца гъбите и ги сложете и тях в тигана. Добавете кърито и разбъркайте. когато гъбите се свият, добавете и нарязаната вътрешност от тиквичките за минута. Поръсете с накълцан див лук.
4. Напълнете тиквичките със зеленчуковата смес и ги наредете в тавичка. Отгоре разстелете изварата и настържете на едро пармезан. Запечете тиквичките за 15 минути на 200 градуса.
5. Овкусете булгура със зехтин, нарязан на ситно магданоз и див лук.
6. Сервирайте топлите пълнени тиквички, гарниран с булгур и чери доматчета.
Продукти
- 4 тиквички 2 кубчета зеленчуков бульон 1 л вода 2 бр. гъби портобело 1 глава лук 1 скилидка чесън 200 г булгур 1 ч.л. къри 200 г извара 5 стръка магданоз 100 г настърган пармезан сол и черен пипер 9 чери доматчета
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини
Рецепти Кокосови сладки за закуска
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шампанско