Пълнени тиквички с извара и булгур
1. Разрежете по дължина тиквичките и издълбайте вътрешността им с малко ножче. Стоплете вода в тенджерка и пуснете кубчетата бульон. Щом се разтворят пуснете тиквичките и намалете огъня. Захлупете и варете за около 3 минути.
2. Сварете булгура в съотношение 1:3 в подсолена вода. Опитайте дали е сварен и ако е останала вода, го прецедете.
3. Нарежете лука и чесъна на ситно и ги задушете в тиган с мазнина. Накъсайте или нарежете на парченца гъбите и ги сложете и тях в тигана. Добавете кърито и разбъркайте. когато гъбите се свият, добавете и нарязаната вътрешност от тиквичките за минута. Поръсете с накълцан див лук.
4. Напълнете тиквичките със зеленчуковата смес и ги наредете в тавичка. Отгоре разстелете изварата и настържете на едро пармезан. Запечете тиквичките за 15 минути на 200 градуса.
5. Овкусете булгура със зехтин, нарязан на ситно магданоз и див лук.
6. Сервирайте топлите пълнени тиквички, гарниран с булгур и чери доматчета.

Продукти

  • 4 тиквички 2 кубчета зеленчуков бульон 1 л вода 2 бр. гъби портобело 1 глава лук 1 скилидка чесън 200 г булгур 1 ч.л. къри 200 г извара 5 стръка магданоз 100 г настърган пармезан сол и черен пипер 9 чери доматчета

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички