Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Пълнени пилешки бутчета с ориз по испански

категория 0/5
1. В уок с малко мазнина запържете за кратко спанака с нарязаната скилидка чесън и го извадете в чиния.
2. След това запържете нарязаната на ситно чушка, извадете и нея при спанака. Овкусете ги със сол и пипер.
3. Обезкостете горната част на бутчето като го опрете на равна повърхност и плъзгате ножа по коста. Като оголите коста я хванете и внимателно отделяйте месото с ножа. След това отчупете коста в обратната посока.
4. Поръсете бутчетатата със сол и пипер и сложете спанак и чушка върху всяко. След това затворете месото с помощта на клечка за зъби.
5. Поставете всяко бутче върху парче алуминиево фолио и го завийте стегнато, като оформите нещо като бонбон. Поставете увитите бутчета направо върху скарата във фурната. Печете 30 минути.
6. За ориза задушете нарязаните лук и чесън с шафрана и куркумата. Добавете и ориза. Разбъркайте. Излейте бульона и оставете ориза да ври 20 минути на слаб огън.
7. Изпечете ядките във фурна.
8. Когато оризът е готов, добавете ядките и чери доматчетата, разрязани на половинки, както и кубчетата сирене. Разбъркайте хубаво.
9. Нарежете пилешките рулца на кръгчета и наредете по няколко резена върху порция ориз.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен