Пълнени пилешки бутчета с ориз по испански
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. В уок с малко мазнина запържете за кратко спанака с нарязаната скилидка чесън и го извадете в чиния.
2. След това запържете нарязаната на ситно чушка, извадете и нея при спанака. Овкусете ги със сол и пипер.
3. Обезкостете горната част на бутчето като го опрете на равна повърхност и плъзгате ножа по коста. Като оголите коста я хванете и внимателно отделяйте месото с ножа. След това отчупете коста в обратната посока.
4. Поръсете бутчетатата със сол и пипер и сложете спанак и чушка върху всяко. След това затворете месото с помощта на клечка за зъби.
5. Поставете всяко бутче върху парче алуминиево фолио и го завийте стегнато, като оформите нещо като бонбон. Поставете увитите бутчета направо върху скарата във фурната. Печете 30 минути.
6. За ориза задушете нарязаните лук и чесън с шафрана и куркумата. Добавете и ориза. Разбъркайте. Излейте бульона и оставете ориза да ври 20 минути на слаб огън.
7. Изпечете ядките във фурна.
8. Когато оризът е готов, добавете ядките и чери доматчетата, разрязани на половинки, както и кубчетата сирене. Разбъркайте хубаво.
9. Нарежете пилешките рулца на кръгчета и наредете по няколко резена върху порция ориз.
2. След това запържете нарязаната на ситно чушка, извадете и нея при спанака. Овкусете ги със сол и пипер.
3. Обезкостете горната част на бутчето като го опрете на равна повърхност и плъзгате ножа по коста. Като оголите коста я хванете и внимателно отделяйте месото с ножа. След това отчупете коста в обратната посока.
4. Поръсете бутчетатата със сол и пипер и сложете спанак и чушка върху всяко. След това затворете месото с помощта на клечка за зъби.
5. Поставете всяко бутче върху парче алуминиево фолио и го завийте стегнато, като оформите нещо като бонбон. Поставете увитите бутчета направо върху скарата във фурната. Печете 30 минути.
6. За ориза задушете нарязаните лук и чесън с шафрана и куркумата. Добавете и ориза. Разбъркайте. Излейте бульона и оставете ориза да ври 20 минути на слаб огън.
7. Изпечете ядките във фурна.
8. Когато оризът е готов, добавете ядките и чери доматчетата, разрязани на половинки, както и кубчетата сирене. Разбъркайте хубаво.
9. Нарежете пилешките рулца на кръгчета и наредете по няколко резена върху порция ориз.
Продукти
- 1 скилидка чесън 150 г спанак 1 червена чушка слънчогледово олио сол и черен пипер 4 цели пилешки бутчета 50 g rozijnen 1 courgette 1 scheutje olijfolie 50 g geschaafde amandelen 100 g pijnboompitten 1 bosje peterselie 1 bosje korianderЗа ориза:1 глава лук 1 скилидка чесън 1 щипка шафран 1 щипка куркума 300 г ориз 450 мл бульон 30 г кашу 30 г кедрови ядки 30 г бадеми 150 г чери доматчета 125 г сирене фета
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Джейми Оливър
Три вида ризото