Начин на приготвяне:
1. В уок с малко мазнина запържете за кратко спанака с нарязаната скилидка чесън и го извадете в чиния.
2. След това запържете нарязаната на ситно чушка, извадете и нея при спанака. Овкусете ги със сол и пипер.
3. Обезкостете горната част на бутчето като го опрете на равна повърхност и плъзгате ножа по коста. Като оголите коста я хванете и внимателно отделяйте месото с ножа. След това отчупете коста в обратната посока.
4. Поръсете бутчетатата със сол и пипер и сложете спанак и чушка върху всяко. След това затворете месото с помощта на клечка за зъби.
5. Поставете всяко бутче върху парче алуминиево фолио и го завийте стегнато, като оформите нещо като бонбон. Поставете увитите бутчета направо върху скарата във фурната. Печете 30 минути.
6. За ориза задушете нарязаните лук и чесън с шафрана и куркумата. Добавете и ориза. Разбъркайте. Излейте бульона и оставете ориза да ври 20 минути на слаб огън.
7. Изпечете ядките във фурна.
8. Когато оризът е готов, добавете ядките и чери доматчетата, разрязани на половинки, както и кубчетата сирене. Разбъркайте хубаво.
9. Нарежете пилешките рулца на кръгчета и наредете по няколко резена върху порция ориз.
2. След това запържете нарязаната на ситно чушка, извадете и нея при спанака. Овкусете ги със сол и пипер.
3. Обезкостете горната част на бутчето като го опрете на равна повърхност и плъзгате ножа по коста. Като оголите коста я хванете и внимателно отделяйте месото с ножа. След това отчупете коста в обратната посока.
4. Поръсете бутчетатата със сол и пипер и сложете спанак и чушка върху всяко. След това затворете месото с помощта на клечка за зъби.
5. Поставете всяко бутче върху парче алуминиево фолио и го завийте стегнато, като оформите нещо като бонбон. Поставете увитите бутчета направо върху скарата във фурната. Печете 30 минути.
6. За ориза задушете нарязаните лук и чесън с шафрана и куркумата. Добавете и ориза. Разбъркайте. Излейте бульона и оставете ориза да ври 20 минути на слаб огън.
7. Изпечете ядките във фурна.
8. Когато оризът е готов, добавете ядките и чери доматчетата, разрязани на половинки, както и кубчетата сирене. Разбъркайте хубаво.
9. Нарежете пилешките рулца на кръгчета и наредете по няколко резена върху порция ориз.
Продукти
- 1 скилидка чесън
- 150 г спанак
- 1 червена чушка
- слънчогледово олио
- сол и черен пипер
- 4 цели пилешки бутчета
- 50 g rozijnen
- 1 courgette
- 1 scheutje olijfolie
- 50 g geschaafde amandelen
- 100 g pijnboompitten
- 1 bosje peterselie
- 1 bosje koriander
За ориза:
- 1 глава лук
- 1 скилидка чесън
- 1 щипка шафран
- 1 щипка куркума
- 300 г ориз
- 450 мл бульон
- 30 г кашу
- 30 г кедрови ядки
- 30 г бадеми
- 150 г чери доматчета
- 125 г сирене фета