Начин на приготвяне:

1. Обелете крушите. Разрежете ги на две половини и издълбайте семките им.
2. Сложете водата в тенджера да заври. След това добавете захарта, анасона и канелата, както и виното. Добавете крушите и ги оставете да къкрят захлупени 15 минути.
3. Извадете крушите. В тавичка подредете филийки ръжен хляб, върху всяка поставете по половин круша. Напълнете крушите с орехи. Отгоре сложете дебело парче сирене. Запечете крушите.
4. Гарнирайте десерта с малко рукола.

Продукти

  • 400 мл вода
  • 200 г захар
  • 100 мл бяло вино
  • 30 мл бял портвайн
  • 1 звездичка анасон
  • 1 пръчка канела
  • 2 големи круши
  • 4 филии ръжен хляб
  • 200 г холандско сирене
  • 150 г орехи
  • 50 г рукола

Свързани рецепти