Пълнени круши със сирене и орехи
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Обелете крушите. Разрежете ги на две половини и издълбайте семките им.
2. Сложете водата в тенджера да заври. След това добавете захарта, анасона и канелата, както и виното. Добавете крушите и ги оставете да къкрят захлупени 15 минути.
3. Извадете крушите. В тавичка подредете филийки ръжен хляб, върху всяка поставете по половин круша. Напълнете крушите с орехи. Отгоре сложете дебело парче сирене. Запечете крушите.
4. Гарнирайте десерта с малко рукола.
2. Сложете водата в тенджера да заври. След това добавете захарта, анасона и канелата, както и виното. Добавете крушите и ги оставете да къкрят захлупени 15 минути.
3. Извадете крушите. В тавичка подредете филийки ръжен хляб, върху всяка поставете по половин круша. Напълнете крушите с орехи. Отгоре сложете дебело парче сирене. Запечете крушите.
4. Гарнирайте десерта с малко рукола.
Продукти
- 400 мл вода 200 г захар 100 мл бяло вино 30 мл бял портвайн 1 звездичка анасон 1 пръчка канела 2 големи круши 4 филии ръжен хляб 200 г холандско сирене 150 г орехи 50 г рукола
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене