1. Обелете крушите. Разрежете ги на две половини и издълбайте семките им.
2. Сложете водата в тенджера да заври. След това добавете захарта, анасона и канелата, както и виното. Добавете крушите и ги оставете да къкрят захлупени 15 минути.
3. Извадете крушите. В тавичка подредете филийки ръжен хляб, върху всяка поставете по половин круша. Напълнете крушите с орехи. Отгоре сложете дебело парче сирене. Запечете крушите.
4. Гарнирайте десерта с малко рукола.

Продукти

  • 400 мл вода 200 г захар 100 мл бяло вино 30 мл бял портвайн 1 звездичка анасон 1 пръчка канела 2 големи круши 4 филии ръжен хляб 200 г холандско сирене 150 г орехи 50 г рукола

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички