Начин на приготвяне:

1. Почистете чушките от семките и бялата ципа. Разрежете ги на половина по дължина.
2. Сварете ориза в съотношение 1:3 за 8 минути. Изцедете го и го върнете в тенджерата да се задуши.
3. Накълцайте чесъна, а праза нарежете на колелца. Задушете ги в тиган с мазнина.
4. Почистете филето риба от кости, ако има, и го нарежете на парченца. Овкусете го със сол, пипер и къри и го разбъркайте с ръце. Добавете го към праза.
5. Може предварително да сложите във фурната само чушките да омекнат. В другия случай на приготвяне едновременно с плънката те ще останат хрупкави. на дъното на всяка половинка сложете по 1 с.л. ориз, а след това напълнете с плънката с риба. Наредете камбите в намазнена тавичка и ги печете 10 минути на 200 градуса.
6. За салатата обелете и разрежете на две по дължина краставицата. Отстранете вътрешността и със семките на и я нарежете на полукръгчета. Сложете я в купа и я овкусете със сол и пипер. Добавете накълцания на ситно копър и сока на 1/2 лимон. Добавете сметаната и разбъркайте хубаво.
7. Сервирайте пълнените камби върху канапе от варен ориз.

Продукти

  • 300 г бял ориз
  • 2 жълти чушки
  • 2 червени чушки
  • слънчогледово олио
  • 1 скилидка чесън
  • 1 стрък праз
  • 400 г филе тилапия
  • 1 ч.л. къри на прах
  • сол и черен пипер

За салатата:

  • 1 краставица
  • 5 стръка копър
  • 1 лимон
  • 250 г заквасена сметана

Свързани рецепти