Начин на приготвяне:

В тиган слагаме маслото да се разтопи и в него задушаваме праза и червения лук. Слагаме сол и пипер на вкус. Махаме пънчетата на гъбите чрез въртеливи движения в двете посоки и след това ги нарязваме и ги задушаваме с двата вида лук. После добавяме сметаната и нарязаното на кубчета сирене фета. Разбъркваме и когато се поразтопи сиренето, нареждаме гъбите в тигана една до друга с шапката надолу. Най-отгоре поръсваме с кашкавал. С помощта на лъжица взимаме от течната смес в тигана и напълваме гъбите, след това ги обръщаме наобратно. Накрая добавяме домати и магданоз. Сервирайте направо с тигана. Рецептата търпи импровизации. Можем да променяме продуктите по наш вкус.

Продукти

  • 20 бр. гъби
  • 50 г масло
  • 2 стръка праз
  • сол и пиер (на вкус)
  • 200 мл сметана
  • 2 с.л. кашкавал
  • 200 г сирене
  • 2 домата
  • магданоз на вкус
  • 1 глава лук

Свързани рецепти