Пълнени гъби
В тиган слагаме маслото да се разтопи и в него задушаваме праза и червения лук. Слагаме сол и пипер на вкус. Махаме пънчетата на гъбите чрез въртеливи движения в двете посоки и след това ги нарязваме и ги задушаваме с двата вида лук. После добавяме сметаната и нарязаното на кубчета сирене фета. Разбъркваме и когато се поразтопи сиренето, нареждаме гъбите в тигана една до друга с шапката надолу. Най-отгоре поръсваме с кашкавал. С помощта на лъжица взимаме от течната смес в тигана и напълваме гъбите, след това ги обръщаме наобратно. Накрая добавяме домати и магданоз. Сервирайте направо с тигана. Рецептата търпи импровизации. Можем да променяме продуктите по наш вкус.
Продукти
- 20 бр. гъби 50 г масло 2 стръка праз сол и пиер (на вкус) 200 мл сметана 2 с.л. кашкавал 200 г сирене 2 домата магданоз на вкус 1 глава лук
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Джейми Оливър
Три вида ризото