Начин на приготвяне:

1. За пестото сложете в хаванче листата босилек, кедровите ядки, запечени предварително в сух тиган с малко сол и чесъна. Начукайте продуктите и разбъркайте. Добавете бавно зехтина. Накрая настържете пармезана.
2. Издълбайте вътрешността на доматите с помощта на лъжичка. Напълнете ги с песто, кръгчета маслини и захлупете отгоре с парче моцарела. Наредете ги в тава, постлана с хартия.
3. Натъркайте вътрешността на пъстървите с морска сол, черен пипер и прясна мащерка. Напълнете рибите с кръгчета лимон и ги поставете в същата тава за печене. Поръсете рибите с малко зехтин и бадеми. Печете доматите и рибата на 180 градуса за 15 минути.
4. Сервирайте комбинацията от риба и домати с варен ориз, кус-кус или хляб.

Продукти

За пестото:

  • 40 г кедрови ядки
  • 1 скилидка чесън
  • 1 връзка босилек
  • 30 г пармезан
  • 200 мл зехтин
  • 2 с.л. черни маслини без костилка
  • 1 топка моцарела
  • 8 бр. домати "Биволско сърце"
  • 4 бр. пъстърва х 200 г
  • 1 лимон
  • 2 стръка мащерка
  • едра морска сол
  • сол и черен пипер на вкус
  • 25 г счукани или филирани бадеми

Свързани рецепти