1. За пестото сложете в хаванче листата босилек, кедровите ядки, запечени предварително в сух тиган с малко сол и чесъна. Начукайте продуктите и разбъркайте. Добавете бавно зехтина. Накрая настържете пармезана.
2. Издълбайте вътрешността на доматите с помощта на лъжичка. Напълнете ги с песто, кръгчета маслини и захлупете отгоре с парче моцарела. Наредете ги в тава, постлана с хартия.
3. Натъркайте вътрешността на пъстървите с морска сол, черен пипер и прясна мащерка. Напълнете рибите с кръгчета лимон и ги поставете в същата тава за печене. Поръсете рибите с малко зехтин и бадеми. Печете доматите и рибата на 180 градуса за 15 минути.
4. Сервирайте комбинацията от риба и домати с варен ориз, кус-кус или хляб.

Продукти

  • За пестото:40 г кедрови ядки 1 скилидка чесън 1 връзка босилек 30 г пармезан 200 мл зехтин2 с.л. черни маслини без костилка 1 топка моцарела 8 бр. домати "Биволско сърце" 4 бр. пъстърва х 200 г 1 лимон 2 стръка мащерка едра морска сол сол и черен пипер на вкус 25 г счукани или филирани бадеми

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички