Пълнена погача по испански

Пълнена погача по испански

Начин на приготвяне:

1. Направете закваска за тестото като смесите маята с вода, захар, 1 с.л. брашно и няколко капки олио. Разбъркайте и оставете за няколко минути. Изсипете брашното на плота и го поръсете със сол. Направете кладенче в него и изсипете закваската. Омесете гладко и еластично тесто и го оставете в купа, покрито с мокра кърпа да втаса.
2. Нарежете чушките и домата на жюлиени, а пресния лук, чесъна и лютата чушка на колелца. Запържете ги за 1-2 минути в тиган с малко зехтин. Овкусете със сол и пипер.
3. Направете разрези с нож в месото. Поръсете го със сол и пипер и го изпечете на грил-тиган.
4. Разделете втасалото тесто на две топки. Разточете първата с помощта на точилка, като поръсвате брашно. Трябва да получите тънка кора. Намазнете хубаво дълбока кръгла тавичка и поставете кората на дъното и. Подвийте краищата навътре така, че да се получи борд. Изсипете зеленчуците. Разточете и втората кора. Поставете я върху зеленчуците и я подвийте навътре. Намажете питата с разбито яйце, поръсете я със сусам и я изпечете на 220 градуса.
5. Гарнирайте парче пълнена пита с печено месо.

Продукти

За тестото:

  • 500 г брашно
  • 7 г суха мая
  • 1 ч.л. захар
  • вода

За пълнежа:

  • 1 връзка пресен лук
  • 3 скилидка чесън
  • 1 червена чушка
  • 1 зелена чушка
  • 1 чушка сиврия
  • 1 домат
  • 1 червена люта чушка
  • сол и черен пипер
  • олио

За намазване:

  • 1 яйце

За поръсване:

  • сусам

  • телешко бонфиле

Свързани рецепти