Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Пълнена погача по испански

категория 0/5
1. Направете закваска за тестото като смесите маята с вода, захар, 1 с.л. брашно и няколко капки олио. Разбъркайте и оставете за няколко минути. Изсипете брашното на плота и го поръсете със сол. Направете кладенче в него и изсипете закваската. Омесете гладко и еластично тесто и го оставете в купа, покрито с мокра кърпа да втаса.
2. Нарежете чушките и домата на жюлиени, а пресния лук, чесъна и лютата чушка на колелца. Запържете ги за 1-2 минути в тиган с малко зехтин. Овкусете със сол и пипер.
3. Направете разрези с нож в месото. Поръсете го със сол и пипер и го изпечете на грил-тиган.
4. Разделете втасалото тесто на две топки. Разточете първата с помощта на точилка, като поръсвате брашно. Трябва да получите тънка кора. Намазнете хубаво дълбока кръгла тавичка и поставете кората на дъното и. Подвийте краищата навътре така, че да се получи борд. Изсипете зеленчуците. Разточете и втората кора. Поставете я върху зеленчуците и я подвийте навътре. Намажете питата с разбито яйце, поръсете я със сусам и я изпечете на 220 градуса.
5. Гарнирайте парче пълнена пита с печено месо.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Ненад Великович