Пълнен хляб със зеленчуци

Пълнен хляб със зеленчуци

Начин на приготвяне:

1. Изпечете червените чушки и ги задушете в хартиен или найлонов плик. Отрежете капака на хляба и издълбайте вътрешността му.
2. Направете маринатата, като нарежете на ситно чесъна, лютите чушки без семките и босилека. Сложете ги в купа и овкусете с балсамов оцет, сол, черен пипер и зехтин. Разбъркайте.
3. Нарежете лука, тиквичката и патладжана на шайби. Загрейте зехтин в тиган /грил, грил-тиган/ и последователно запичайте от двете страни първо лука, после патладжана и накрая тиквичката. Дръжте печените зеленчуци отделно. Сложете тиквичките в маринатата и разбъркайте.
4. Обелете и нарежете печените чушки на лентички. Нарежете и суровите жълти чушки. Нарежете на ситно маринованите сушени домати, като ги изтисквате от олиото, в което са били. Задушете за 1-2 минути спанака, като използвате олио от сушените домати.
5. Намажете дъното на хляба с маслинената паста. Отгоре разпределете спанака, а върху него сложете шайби моцарела. След това жълтата чушка и нарязаните сушени домати. Отново покрийте с моцарела. Следва печения патладжан и лук, моцарела. Най-отгоре сложете шайбите тиквичка и изсипете остатъка от маринатата в хляба. Покрийте с моцарела и захлупете хляба.
Може да подредите пластовете продукти в последователността, която желаете.
6. Поднесете пълнения хляб, нарязан на парчета.

Продукти

За маринатата:

  • 2 скилидки чесън
  • 2 червени люти чушки
  • 12 листа босилек
  • 2 супени лъжици балсамов оцет
  • сол
  • 6 с.л. зехтин
  • 2 червени чушки
  • 2 жълти чушки
  • 1 тиквичка
  • 1 патладжан
  • 350 г спанак
  • 125 г сушени домати
  • 2 топки моцарела
  • черен пипер
  • 2 с.л. паста от маслини
  • 1 кръгъл пълнозърнест или ръжен хляб
  • 2 глави лук

Свързани рецепти