Пълнен хляб със зеленчуци
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Изпечете червените чушки и ги задушете в хартиен или найлонов плик. Отрежете капака на хляба и издълбайте вътрешността му.
2. Направете маринатата, като нарежете на ситно чесъна, лютите чушки без семките и босилека. Сложете ги в купа и овкусете с балсамов оцет, сол, черен пипер и зехтин. Разбъркайте.
3. Нарежете лука, тиквичката и патладжана на шайби. Загрейте зехтин в тиган /грил, грил-тиган/ и последователно запичайте от двете страни първо лука, после патладжана и накрая тиквичката. Дръжте печените зеленчуци отделно. Сложете тиквичките в маринатата и разбъркайте.
4. Обелете и нарежете печените чушки на лентички. Нарежете и суровите жълти чушки. Нарежете на ситно маринованите сушени домати, като ги изтисквате от олиото, в което са били. Задушете за 1-2 минути спанака, като използвате олио от сушените домати.
5. Намажете дъното на хляба с маслинената паста. Отгоре разпределете спанака, а върху него сложете шайби моцарела. След това жълтата чушка и нарязаните сушени домати. Отново покрийте с моцарела. Следва печения патладжан и лук, моцарела. Най-отгоре сложете шайбите тиквичка и изсипете остатъка от маринатата в хляба. Покрийте с моцарела и захлупете хляба.
Може да подредите пластовете продукти в последователността, която желаете.
6. Поднесете пълнения хляб, нарязан на парчета.
2. Направете маринатата, като нарежете на ситно чесъна, лютите чушки без семките и босилека. Сложете ги в купа и овкусете с балсамов оцет, сол, черен пипер и зехтин. Разбъркайте.
3. Нарежете лука, тиквичката и патладжана на шайби. Загрейте зехтин в тиган /грил, грил-тиган/ и последователно запичайте от двете страни първо лука, после патладжана и накрая тиквичката. Дръжте печените зеленчуци отделно. Сложете тиквичките в маринатата и разбъркайте.
4. Обелете и нарежете печените чушки на лентички. Нарежете и суровите жълти чушки. Нарежете на ситно маринованите сушени домати, като ги изтисквате от олиото, в което са били. Задушете за 1-2 минути спанака, като използвате олио от сушените домати.
5. Намажете дъното на хляба с маслинената паста. Отгоре разпределете спанака, а върху него сложете шайби моцарела. След това жълтата чушка и нарязаните сушени домати. Отново покрийте с моцарела. Следва печения патладжан и лук, моцарела. Най-отгоре сложете шайбите тиквичка и изсипете остатъка от маринатата в хляба. Покрийте с моцарела и захлупете хляба.
Може да подредите пластовете продукти в последователността, която желаете.
6. Поднесете пълнения хляб, нарязан на парчета.
Продукти
- За маринатата:2 скилидки чесън 2 червени люти чушки 12 листа босилек 2 супени лъжици балсамов оцет сол 6 с.л. зехтин2 червени чушки 2 жълти чушки 1 тиквичка 1 патладжан 350 г спанак 125 г сушени домати 2 топки моцарела черен пипер 2 с.л. паста от маслини 1 кръгъл пълнозърнест или ръжен хляб 2 глави лук
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща
Рецепти Рудолф ван Веен
Италиански солен кейк
Рецепти Божана Кацарова
Понички със сладкарски крем