Пюре от пащърнак с пържено козе сирене
1. Обелете и нарежете на кубчета картофите и пащърнака. Сложете ги в тенджера с подсолена вода, колкото да ги покрие и пуснете клончетата мащерка. Варете 10 минути.
2. Прецедете зеленчуците и махнете клончетата мащерка. Намачкайте картофите и пащърнака с преса. Нарежете пресния лук на тънки колелца и ги добавете в пюрето. Добавете леко затопленото прясно мляко към пюрето и овкусете със сол и черен пипер.
3. Нарежете на ситно малка глава лук. Вареното цвекло нарежете на кубчета. В дълбок съд сипете 1-2 с.л. зехтин и запържете лука за 2 минути. След това добавете нарязаното цвекло и балсамовия оцет. Овкусете със сол и черен пипер и задушавайте цвеклото на слаб огън в продължение на 5 минути.
4. Нарежете зряло меко козе сирене /с коричка/ на 4 еднакви парчета. Разбийте яйцата в купичка. В една чиния сипете брашно, а в друга филирани бадеми.
5. Оваляйте всяко парче сирене първо в брашно, след това в яйце и накрая в бадеми. Притиснете ги хубаво. Пържете сиренето до златисто, на слаб огън, в тиган с 1 с.л. зехтин.
6. Сервирайте пюре от пащърнак и задушено червено цвекло, а върху тях парче пържено козе сирене.

Продукти

  • 500 г пащърнак 500 г картофи 2 стръка мащерка 75 мл прясно мляко 3 стръка пресен лук 300 г сварено червено цвекло 1 глава лук шалот зехтин 2 яйца 400 г меко козе сирене 50 г брашно 100 г филирани бадеми сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички