Начин на приготвяне:

1. Накиснете баклата за една нощ в студена вода. Прецедете я и я варете 20 минути или до готовност. Прецедете баклата и я прехвърлете в купа. Добавете малко зехтин и сол и пасирайте.
2. Измийте листата цикория заедно с дръжките. Загрейте 1-2 с.л. зехтин в тиган и в него запържете нарязаните на ситно чесън и люта чушка. Добавете целите листа цикория и ги запържете докато се свият, като ги разбърквате от време на време. Овкусете със сол.
3. В чиния смесете грис и брашно. Почистете аншоата от вътрешностите и отрежете главите им. Загрейте добре олиото в дълбок съд. Оваляйте всяка рибка в сместа от брашно и грис и ги изпържете от двете страни, до златисто. Извадете рибките върху кухненска хартия.
4. В същото олио изпържете двете зелени чушки цели, докато люспата им се напука.
5. В голям дълбок съд подредете поотделно пюрето от бакла, пържената аншоа и задушените листа от цикория. Пържените чушки поставете върху пюрето от бакла.

Продукти

  • 250 г сушена бакла
  • 1 връзка листа от цикория
  • 10 рибки аншоа
  • 4 с.л. брашно с грис
  • 1 скилидка чесън
  • 1 червена люта чушка
  • 2 зелени чушки
  • 500 мл олио
  • сол

Свързани рецепти