Начин на приготвяне:
1. За тестото смесете в купа брашното със солта и маята. Направете кладенче в сместа и излейте топлата вода и зехтина. Разбивайе тестото 5 минути с помощта на миксер или 10 минути на ръка. Оформете топка от тестото и я увийте в прозрачно фолио. Оставете тестото да втасва 30-40 минути.
2. Разточете тънко половината тесто в кръгла форма. Сложете тестото в тава за печене и го набучете с вилица на различни места.
3. Намажете с хубаво доматено пюре. Отгоре накъсайте моцарелата. След това разпределете и тънките парчета шунка. Разрежете 3 смокини на четвъртинки и ги подредете и тях. Овкусете леко със сол и черен пипер. Печете пицата 15-20 минути на 220 градуса.
4. Гарнирайте пицата с останалите четвъртинки смокини, пресни листа босилек и зехтин.
2. Разточете тънко половината тесто в кръгла форма. Сложете тестото в тава за печене и го набучете с вилица на различни места.
3. Намажете с хубаво доматено пюре. Отгоре накъсайте моцарелата. След това разпределете и тънките парчета шунка. Разрежете 3 смокини на четвъртинки и ги подредете и тях. Овкусете леко със сол и черен пипер. Печете пицата 15-20 минути на 220 градуса.
4. Гарнирайте пицата с останалите четвъртинки смокини, пресни листа босилек и зехтин.
Продукти
За тестото за пица:
- 500 г брашно
- 2 ч.л. сол
- 5 г суха мая
- 290 мл топла вода
- 60 мл зехтин
За гарниране:
- 2 топки моцарела
- 8 слайса прошуто
- 1 кутийка доматено пюре
- сол и черен пипер
- 5 пресни смокини
- листа босилек
- зехтин