Пица с прошуто, моцарела и смокини

Пица с прошуто, моцарела и смокини

Начин на приготвяне:

1. За тестото смесете в купа брашното със солта и маята. Направете кладенче в сместа и излейте топлата вода и зехтина. Разбивайе тестото 5 минути с помощта на миксер или 10 минути на ръка. Оформете топка от тестото и я увийте в прозрачно фолио. Оставете тестото да втасва 30-40 минути.
2. Разточете тънко половината тесто в кръгла форма. Сложете тестото в тава за печене и го набучете с вилица на различни места.
3. Намажете с хубаво доматено пюре. Отгоре накъсайте моцарелата. След това разпределете и тънките парчета шунка. Разрежете 3 смокини на четвъртинки и ги подредете и тях. Овкусете леко със сол и черен пипер. Печете пицата 15-20 минути на 220 градуса.
4. Гарнирайте пицата с останалите четвъртинки смокини, пресни листа босилек и зехтин.

Продукти

За тестото за пица:

  • 500 г брашно
  • 2 ч.л. сол
  • 5 г суха мая
  • 290 мл топла вода
  • 60 мл зехтин

За гарниране:

  • 2 топки моцарела
  • 8 слайса прошуто
  • 1 кутийка доматено пюре
  • сол и черен пипер
  • 5 пресни смокини
  • листа босилек
  • зехтин

Свързани рецепти